Velen van ons komen pas op latere leeftijd in aanraking met jenever. Ergens is dit gek, aangezien dit een typische Nederlandse drank is die omstreeks de Middeleeuwen al gedronken werd. Toch zien we een verschuiving die onze hoop doet opleven. Want waar jenever voorheen enkel gedronken werd door ouderen, is dit vandaag de dag niet meer het geval. Yes dames en heren, jenever is helemaal terug.

Jenever come-back

Misschien ken je jenever van die fles bij je opa en oma in het keukenkastje of van een kopstootje in de kroeg. Ja, dat bier en jenever goed samen gaan dat blijkt eens te meer. Moet je de volgende dag werken en wil je het om die reden iets beschaafder houden, dan kun je jenever ook op talloze andere manieren drinken. Zo zijn ze bij Hooghoudt bezig met de The Infused Series, een eigenzinnig en experimenteel project.

Hooghoudt Infused 2 MAN MAN

Dit project is een samenwerking tussen Hooghoudt en geselecteerde bartenders die hun eigen touch geven aan de verschillende jenevers, zodat deze perfect verwikkeld kunnen worden in frisse cocktails. Wij moedigen deze manier van jenever drinken ontzettend aan omdat de drank voor iedereen toegankelijk moet zijn en eveneens ontzettend veelzijdig is.

The Infused Series: in 2018 drinken we jenever cocktails

Hooghoudt wil jenever in ere laten, maar wel meegaan met haar tijd. Het ambachtelijke bedrijf uit Groningen weet als geen ander hoe je de perfecte Jenever realiseert en kan middels hun expertise en verfijnde smaak ongekend lekkere jenevers creëren. Iedere batch van de Infused Series heeft zijn eigen kenmerk en smaak en het grappige is dat er van iedere lading slechts 300 liter geproduceerd zal worden.

De eerste batch Infused #1, met de klassieke Jonge dubbele Graanjenever als basis, brengt een ode aan de in 2017 overleden: Hero Jan Hooghoudt.

De tweede Infused serie is een Dutch proof jenever met een punch. Infused #2 “A navy strength genever for pairing with herring or any bold cocktail a sailor would sip.” Een Nederlandse jenever geïnspireerd op onze Hollandse zeehelden-historie en jawel haring – de visserman onder de bartenders – in het bijzonder. Wederom gemaakt door een team van bevlogen bartenders. Een nautisch hoogstandje van Hollandse bodem.

Ga jij deze zomer voor een verfrissende cocktail of grijp je terug naar de klassieke manier van jenever drinken?