Gewoon zo rijk zijn dat je met je eigen raket de ruimte in kunt. Ja, dames en heren, we hebben het hier over Jeff Bezos. De ex-CEO van Amazon gaat volgende maand samen met zijn broer in zijn eigen raket naar de ruimte, dat vertelt hij in een Instagram-filmpje.

Jeff Bezos gaat in eigen raket de ruimte in

Het wordt de eerste bemande ruimteruis van zijn bedrijf Blue Origin. In 2000 richtte de miljardair deze ruimteorganisatie op om in de toekomst ruimtereizen commercieel te maken. De ‘New Shepard’ raket zweeft een aantal minuten lang in de ruimte, waardoor de twee broers ervaren hoe het is om astronaut te zijn. Bekijk hieronder het emotionele feelgood-filmpje wat Jeff Bezos op zijn Instagram plaatste.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeff Bezos (@jeffbezos)

Bieden op een plekje in de raket

Zoals gezegd richt Blue Origin zich op het aanbieden van ruimtereizen voor ‘normale burgers’. Ook voor de eerste vlucht zijn er naast de broers nog vier tickets te bemachtigen. Het hoogste bod staat nu op 2,8 miljoen dollar, omgerekend 2,3 miljoen euro. Heb jij ergens nog een paar oude stuivers liggen en heb je zin om volgende maand een bezoekje aan de ruimte te brengen? Bieden kan op de website van Blue Origin.

Eerste ruimtereis van Blue Origin op 20 juli 2021

Omdat het de eerste ruimtereis is van zijn bedrijf, hangen er nogal wat risico’s aan vast. Toch is Jeff Bezos er overtuigd van dat deze expeditie gaat slagen, daarom stapt hij zelf in de raket. Op 20 juli gaat dan eindelijk de eerste raket van Blue Origin de ruimte in. In dat opzicht loopt de ondernemer nog een beetje achter op Tesla-baas Elon Musk. Hij heeft met zijn ruimtevaartprogramma SpaceX namelijk al drie bemande vluchten de ruimte in gestuurd. Waaronder eentje naar het ruimtestation ISS.