Bij het merk ‘Jeep’ denk je aan stoere auto’s met vierwielaandrijving en offroad ervaringen. Klopt helemaal, daar heeft het merk ook een prima naam mee opgebouwd. Wat je wellicht niet verwacht van zo’n merk is een extreem vette e-bike, of zoals Jeep het zelf noemt: een offroad e-bike.

De Jeep e-bike

Het lijkt wel een hype te worden. Elk gerenommeerd automerk brengt een elektrische fiets op de markt of iets wat daarmee te maken heeft. Eerder zagen we al vergelijkbare producten van bijvoorbeeld BMW en ook Harley Davidson liet zich niet onbetuigd. Nu is het dus de beurt aan Jeep en het zal waarschijnlijk niet de laatste e-bike zijn die door een autofabrikant wordt aangeprezen.

jeep e bike

Offroad e-bike van Jeep

Afgezien van de vele ontbrekende details is hetgeen we al wel weten bijzonder interessant. Zo beschikt de elektrische fiets van Jeep over 48 inch banden die voldoende grip bieden op elke denkbare ondergrond. Je hoeft je dus niet te beperken tot het asfalt van de stad. Er lekker op uittrekken en onverharde wegen berijden is dus geen probleem. Ook wat betreft de actieradius is er weinig reden tot zorg, met gemak leg je een afstand van 65 kilometer op een volle acculading af.

jeep e bike

Jeep

De Jeep website laat ons in ieder geval weten dat de e-bike is voorzien van een krachtige 750 Watt motor in combinatie met een netjes weggewerkte batterij van QuietKat. Het design zal wellicht een beetje anders overkomen dan hetgeen je gewend bent van een e-bike, maar het is overduidelijk herkenbaar als een product van Jeep. Daarmee is de markt voor elektrische fietsen in ieder geval weer een opvallend model rijker geworden en zeker de liefhebbers van Jeep zullen gecharmeerd zijn van de verschijning. Mocht je serieuze belangstelling hebben: de Jeep e-bike is leverbaar vanaf Juni.

Elektrische fiets in Super Bowl commercial

In een poging de e-bike even goed onder de aandacht te brengen, had Jeep gekozen voor een uniek moment: de Superbowl. Tijdens dit grote evenement, de Superbowl is een van de best bekeken sportshows in de USA, werd de commercial getoond. Met acteur Bill Murray in de hoofdrol werd het duidelijk dat de elektrische fiets prima past bij de bekende Jeeps en in feite een onverslaanbare combinatie vormt. Gewoon een lekker stukje rijden in je Jeep en vervolgens op de e-bike stappen om het gebied te ontdekken. Of die suggestie ook in Nederland gaat werken weten we niet, maar wij zijn in ieder geval fan.