Health

Dankzij deze tips wordt het bijhouden van je calorie-inname een eitje

calorie-inname bijhouden 54

Als je wilt afvallen, is het handig dat je weet hoeveel calorieën je naar binnen werkt. Dan weet je namelijk ook hoeveel je er weer af moet sporten. Maar hoe houd je het best je calorie-inname bij? Wij hebben een paar tips.

Zo kun jij je calorie-inname het beste bijhouden

Het lijkt allemaal heel moeilijk, maar als je er eenmaal aan gewend bent, wil je nooit meer iets anders. Hieronder vind je 5 tips om je calorie-inname het best bij te houden.

1. Meal-prep

Weet je nog niet wat een meal-prep is? Dan moet je er heel snel mee beginnen. De naam zegt het eigenlijk al. Door je meal te preppen (maaltijd voorbereiden), weet je precies welke ingrediënten erin zitten én hoeveel die bevatten. Bovendien is er geen ruimte voor een korte snack of extra voedingsmiddelen omdat je alles van tevoren al hebt voorbereid. Op deze manier houd je je calorie-inname goed bij.

2. Let niet op elk detail

Houd in je achterhoofd dat je niet altijd alles kunt en hoeft bij te houden. Afvallen gaat alleen vlot als je jezelf wat ruimte geeft. Dit kan door bijvoorbeeld een dag niet te letten op je calorie-inname of een lekkere (gezonde) snack tussendoor. Afvallen moet ook leuk blijven!

3. Lees het voedingsetiket goed door

Misschien een hele simpele tip, maar wel 0-zo belangrijk. Op het voedingsetiket lees je precies wat er allemaal in het product zit. Lees deze voor aankoop goed door om erachter te komen hoeveel calorieën het product bevat. Is het meer dan gedacht? Laat het dan liggen en ga voor de gezondere optie. Het neemt wat tijd in beslag, maar je doet het voor een goed doel: afvallen. Dit is een hele simpele, maar doeltreffende manier om je calorie-inname bij te houden.

4. Zorg voor een routine

Wanneer je elke dag een vaste routine hanteert, weet je automatisch hoeveel calorieën je naar binnen werkt. Door bijvoorbeeld drie dagen in de week vast te houden aan hetzelfde ontbijt, dezelfde lunch en een caloriearm diner weet je de calorie-inname zonder het uit te rekenen. Dat scheelt tijd!

5. Gebruik een app

Natuurlijk kan het ook op een veel makkelijkere manier. Gebruik een app om je calorie-inname bij te houden. Tegenwoordig zijn er talloze apps waarbij je het voedingsmiddel kunt invullen. Vervolgens worden de calorieën weergegeven en bij het totaal van de dag verrekend. Soms hoef je zelfs alleen de barcode te scannen. Handig en snel!