Vrijdagmiddag, de werkweek zit er weer op. Later op de avond heb je wilde plannen, maar voor nu is het bedenken van wat je wil eten het enige wat je nog hoeft te doen. Echt gezond heb je geen zin in, te ongezond ook weer niet. Een beetje vieren dat het weekend is maar niet helemaal je boekje te buiten gaan wat betreft calorieën. Wat gaat het worden? Om dat dilemma vandaag even van jouw bordje af te schuiven hebben we hier de New York Style Hotdogs van Jamie Oliver. Hét ideale recept voor jouw vrijdagavond.

Hotdogs

De fast-food cultuur heeft zich de afgelopen decennia zich genesteld in de Europese cultuur. Voornamelijk van uit Amerika, maar ook andere delen van de wereld wordt onze keuze uit snelle, lekkere happen met de dag groter. Een gerecht wat in bijvoorbeeld de US een veelvoorkomende snack, lunch of zelfs avondmaal is, zijn de Hotdogs. Je weet wel, zo’n knakworst in een wit broodje. Dat een Hot Dog veel meer potentie heeft dan dat bewijst het heerlijke gerecht van de New York Style Hotdogs van Jamie Oliver.

Ideale weekendmaaltijd

Volgens Jamie Oliver gaat het bij de perfecte Hotdog allemaal om de toppings. Pittige mosterd, knapperige gebakken uitjes en een goed gerookte Frankfurter-worst. Dit alles stop je in een halfzacht wit broodje, hoe verser hoe beter, en maak je af met wat ketchup. Wil je het broodje liever nog wat voller zien, dan is zuurkool een ideale toevoeging. Friszuur en verdovend voor die hapjes waar je nét iets uitschoot met de mosterd.

Bij het eten van deze Hotdogs waan jij je even een Amerikaan in een honkbalstadion. Bovendien is het zo klaar, goedkoop qua ingrediënten én is het een ideaal gerecht om met vrienden te eten voor jullie vanavond op stap gaan. Kortom: dankjewel Jamie en eet smakelijk.