Soms wordt de stekker uit een project getrokken, zelfs als het er nog zo rooskleurig uitzag. Dit was ook het geval met de Jaguar C-X75 die de kenner onder ons, wellicht herkent uit de James Bond film Spectre. Een supercar dat nooit het licht heeft gezien.

Jaguar C-X75

Toen deze supercar in productie ging, waren de producenten van Spectre direct geïnteresseerd. Zij plaatste een order van 7 modellen, maar er werden er maar slechts 5 geproduceerd. De reden hierachter is onbekend, maar na een reeks incidenten waren ze bij Jaguar overtuigd om het project stop te zetten. Er zijn uiteindelijk 4 modellen als stuntauto’s gebruikt tijdens de film, waar deze bolide er één van is.

Jaguar C-X75 Supercar stuntcar James Bond Spectre Gewoonvoorhem 3 Jaguar C-X75 Supercar stuntcar James Bond Spectre Gewoonvoorhem 4 Jaguar C-X75 Supercar stuntcar James Bond Spectre Gewoonvoorhem 2

Qua specificaties over deze schitterende bolide zijn wij nog steeds in het donker gelaten. Wel weten we dat het de bedoeling was dat deze bolide werd aangedreven door een 778 pk sterke twin-turbo motor. De voor de film gemaakte auto’s zullen waarschijnlijk toch iets meer weg hebben van wat Jaguar momenteel in zijn arsenaal heeft. Hij zal waarschijnlijk geproduceerd zijn met een buizenframe en niet de prestaties leveren zoals bij het geplande productiemodel. Maar dat neemt niet weg dat het een schitterende bolide en een stuk filmgeschiedenis is.

Jaguar C-X75 Supercar stuntcar James Bond Spectre Gewoonvoorhem 1 Jaguar C-X75 Supercar stuntcar James Bond Spectre Gewoonvoorhem 6 Jaguar C-X75 Supercar stuntcar James Bond Spectre Gewoonvoorhem 5

Helemaal in de James Bond vibe? Check dan ook eens deze Aston Martin DB5.