We gaan uiteraard niks negatiefs zeggen over body-possitivity, maar als je er echt niet in kan slagen om je lovehandles te omhelzen, dan is het raadzaam om af te vallen. Het beste voorbeeld is misschien acteur Jacob Batalon. De 25-jarige Jacob speelt de sterren van de hemel in zijn rol als Ned Leeds in de film ‘Spider-Man: No Way Home’. Terwijl je hem misschien nog kent als redelijke gezette goedzak is er van die overtollige kilo’s weinig over.

Jacob Batalon verloor 45 kilo

De enorme transformatie van Jacob Batalon valt zonder twijfel op. Hij is in totaal 45 kilo afgevallen dankzij een dosis doorzettingsvermogen in combinatie met een vasthoudende vriendin en een plant based dieet. Vegan dus. Dat werd tijd, want het extra gewicht wat hij dagelijks met zich mee droeg begon problematisch te worden. Twee jaar geleden kwam de ommekeer en vond hij het wel genoeg. Een blik in de spiegel leerde Jacob Batalon dat er weinig was waar hij trots op on zijn en dus ging het roer om.

Klachten zorgden voor een ommekeer

De belangrijkste drijfveer om afscheid te nemen van de kilo’s was zijn conditie. Van niks doen werd hij al moe en dat lag volg Jacob Batalon vooral aan de hoeveelheden fastfood die hij naar binnen werkte. Dat zorgde voor veel minder energie dan hij zou willen. Dat die beslissing de juiste was is duidelijk te zien in onderstaande vidoe. Een belangrijke rol in het proces van gewichtsverlies was zijn vriendin. Naar eigen zeggen was het zonder haar niet gelukt en zij is dan ook de grote kracht geweest achter het gevecht tegen de kilo’s. Wil je ook in het nieuwe jaar serieus aan de slag gaan om er wél goed uit te zien, check dan wat we eerder schreven om succesvol af te kunnen vallen.