De echte horrorfanaten hebben weer iets om naar uit te kijken. Jack in the Box gaat ongetwijfeld een bizarre ervaring worden. Mysterie, duistere monsters en op hol geslagen kinderspeelgoed. Bekijk nu de eerste trailer.

Op hol geslagen speelgoed

Een jack-in-the-box is een antiek stuk kinderspeelgoed. In het Nederlands wordt het duveltje-in-een-doosje genoemd. Het is een kleurrijke doos met een slinger eraan. Wanneer je aan de slinger draait, wordt er een kinderliedje afgespeeld. Aan het einde van het liedje klapt de bovenkant omhoog en schiet er een figuurtje de lucht in. Meestal is dit in de vorm van een clown of een nar, maar het kan ook een duivelsfiguur zijn. Het is bedoeld om de kinderen aan het schrikken te maken. De clown of nar schiet alleen omhoog, maar blijft in principe altijd in de doos. In Jack in the Box is dat wel even anders.

Jack in the Box

Jack in the Box

In Jack in the Box klimmen de figuren namelijk wel uit hun dozen. En dat was nu net niet helemaal de bedoeling. Laten het natuurlijk ook net weer de meest angstaanjagende en zieke clowns zijn die uit een doos kunnen komen wandelen. Een vintage Jack-in-the-box wordt gedoneerd aan een museum dat diep in de bossen gelegen is. Een van de medewerkers, Casey (Ethan Taylor), begint te vermoeden dat de griezelige clown in de doos een eigen leven leidt. Als zijn collega’s één voor één om het leven komen, begint hij te geloven dat het stuk antieke speelgoed behekst is.

Jack in the Box

Zieke clowns

Dit belooft dan ook een ouderwets avondje griezelen worden. Een beetje horrorfilm heeft natuurlijk een angstaanjagend monster nodig die iedereen de stuipen op het lijf jaagt. IT heeft bijvoorbeeld kwaadaardige clown Pennywise. In Jack in the Box zijn het meerdere tot leven gekomen stukken speelgoed. Want als je dacht dat kinderpoppen zoals in Child’s Play al creepy waren, heb je nog nooit horrorclowns als deze uit dozen zien lopen. Over de releasedatum is nog niets bekend, behalve dat dit in 2020 zal zijn.

Op zoek naar een horror in de tussentijd? Misschien is It: Chapter Two wat voor jou.