Een aantal dingen op de wereld zijn nou eenmaal niet eerlijk. Daar kunnen we helaas niet veel aan doen. De één wordt geboren in een gezin met veel geld, de ander groeit op in een gezin met weinig geld. Een ander oneerlijk gegeven is dat bijvoorbeeld Formule 1 coureur Lewis Hamilton wel een bepaald horloge kan krijgen, maar jij niet! Behalve als je toevalligerwijs eigenaar bent van een Mercedes AMG One, want dan kun je het horloge gewoon kopen. Maak kennis met de IWC Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition ‘AMG One Owners’

Exclusief verkrijgbaar voor eigenaren Mercedes AMG One

Het speciale horloge is uitsluitend te krijgen voor mensen die in het bezit zijn van een mooie sportwagen, de Mercedes AMG One. Dat is waarschijnlijk dus niet mogelijk voor jou. Dit is ook terug te herleiden uit de naam van de horloge. Het klokje heet namelijk IWC Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition ‘AMG One Owners’. Die laatste drie woorden, die maken het verschil.

Opvallend horloge

Lewis Hamilton is wel in het bezit van een Mercedes AMG One. Jij hebt deze auto helaas (nog) niet. Hierdoor kan de snelle racer wel dit horloge om zijn pols dragen en kun jij dit niet. De een zal dit heel erg jammer vinden, de ander vindt dit waarschijnlijk geen probleem. Het horloge wat je krijgt als je de AMG One hebt, is namelijk een opvallend verschijnsel. Het is een horloge waar je van moet houden.

Groter dan groot

De IWC Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition ‘AMG One Owners’ is groot, groter dan je misschien gewend bent. De titanium kast is namelijk 46 millimeter. Het uurwerk van het horloge moet met de hand worden opgewonden, maar daarna houdt het in totaal 96 uur lang aan. Het leuke van het ‘AMG One Owner’ horloge is dat het een ‘Power Reserve Meter’ heeft. Dit is een meter waarop kan worden afgelezen wanneer het horloge opnieuw moet worden opgewonden. Het materiaal van de band van het horloge is rubber en heeft hetzelfde patroon als dat je op de Mercedes AMG One auto ziet staan. Daarnaast zie je dit patroon ook op de auto’s van Mercedes in de Formule 1. De sterretjes zul je vast herkennen van de auto’s, doordat Lewis Hamilton al vele overwinningen heeft behaald. Dat maakte het allemaal nog mooier.

Hoeveel kost de IWC Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition ‘AMG One Owners’?

Stel dat jij toevallig tóch in het bezit bent van zo’n prachtige Mercedes AMG One, dan wil je natuurlijk weten hoeveel het horloge waard is. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zo ongelofelijk veel geld hebt dat het allemaal niks uitmaakt. Maar zelfs dan is het leuk om te weten hoeveel je moet betalen voor zo’n horloge. Uit betrouwbare bronnen blijkt dat je ongeveer twee en een halve ton moet betalen om eigenaar te kunnen worden van de IWC Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition ‘AMG One Owners’. Maar dan ben je ook echt de enige Nederlander van het hele land die dit horloge in zijn of haar bezit heeft.

Het kan ook zo zijn dat je dit horloge heel erg mooi vindt, maar niet in staat bent om het te kunnen betalen. Er is ook een iets betaalbaarder alternatief voor het horloge. Dit horloge is namelijk de IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition “Mercedes-AMG Petronas Formula One Team”. Het is bijna net zo’n mooi horloge, alleen is het verhaal achter deze variant natuurlijk niet te vergeleken met dat van de ‘AMG One Owners’. Dit horloge is te krijgen voor een bedrag van zo’n 7000 euro. Op dit moment staat ook het bekende patroon van Mercedes op het horloge, dat maakt het natuurlijk erg leuk. Er staan dus zeker van die mooie Mercedes sterretjes op het horloge. Dus mocht je een leuk alternatief willen, dan is dit een hele mooie optie!

Bron: Quote.
Beeld: IWC Watches.