Tot ons grote verdriet bestaat Mythbusters niet meer. Het programma was van 2003 tot en met 2016 op televisie te bewonderen met de superhelden Jamie Hyneman en Adam Savage. De bromsnor en enthousiasteling vermaakten ons 282 afleveringen lang met de meest bizarre wetenschappelijke testen, die vaak leiden tot bizarre creaties. Adam Savage kan zijn passie voor gekke creaties echter niet achterwege laten. We noemden hem net een superheld, vrij toepasselijk dat hij een werkend Iron Man pak heeft gebouwd. Check ‘m hier.

Iron Man pak

Adam Savage is nog steeds actief bij Discovery Channel; hetzelfde platform dat zijn carrière een boost gaf met Mythbusters. Nu heeft hij een nieuw programma genaamd Savage Builds. In dit programma tracht hij om speciale bouwwerken uit series en films na te maken. De eerste aflevering begint gelijk goed. Hierin bouwt Savage samen met een team van ontwerpers en wetenschappers een Iron Man pak. Hij lijkt niet alleen qua looks op het pak. Het ding kan ook echt vliegen. Kijk ‘m gaan dan:

Dat het pak kan vliegen is een ding. Maar een echt superheldenpak kan natuurlijk ook tegen een stootje. Ook daar heeft de beste man met zijn team van techneuten aan gedacht. Een bandiet met een geweer heeft geen schijn van kans tegen dit pak. Het Iron Man pak is namelijk kogelvrij. Dit komt doordat Adam Savage en wetenschapper Richard Browning hebben gekozen om het pak te 3D-printen. Ze hebben gekozen voor het oersterke titanium. Het doorstond de vuurproef met vlag en wimpel:

Verre van perfect

Iron Man speelt zich af in het fictieve Marvel-universum, daarin maakte miljardair Tony Stark het Iron Man pak. Als in een verzonnen universum een miljardair een vliegend pak maakt, moet je niet verwachten dat je dat in de realiteit keurig na kunt maken. Daarom zie je ook dat het vrij veel moeite kost om het pak te besturen. Zelfs een getraind persoon kan met moeite een minuut in de lucht blijven. Ook komt het design van het pak niet helemaal overeen met het glanzend-rode pak uit de films. Maar dat mag de pret niet drukken. Het budget was lager dan dat van Stark en het is gebouwd in de real world. Wij willen zeker een ritje.