Apple kondigde tijdens het California Streaming Event de nieuwe iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max aan. Daar werden onder andere de specs van deze nieuwe paradepaardjes van Tim Cook en consorten bekendgemaakt. Wij zetten de 5 belangrijkste voor je op een rij.

6 dingen die je moet weten over de iPhone 13 Pro (Max)

De iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max zijn nu officieel bekendgemaakt, maar wat gaat er veranderen ten opzichte van de huidige toestellen? Een overzicht van de 5 belangrijkste wijzigingen.

1. Lange batterijduur

Zowel de iPhone 13 Pro als de iPhone 13 Pro Max zijn voorzien van compactere componenten en kleinere onderdelen. Door deze wijzigingen is meer ruimte voor de batterij van het toestel. Hoewel de toestellen van hetzelfde formaat blijven, stijgt de accuduur aanzienlijk.

Ten opzichte van het model van vorig jaar gaat de iPhone 13 Pro 1,5 uur langer mee (in totaal 18,5 uur). De Pro Max gaat daarin nog een stapje verder: die gaat 2,5 uur langer mee (in totaal 22,5 uur).

2. Beeldkwaliteit om van te smullen

Ja, ja eindelijk gelooft de iPhone er ook aan: een 120 Hz beeldscherm. Het beeldscherm heeft een veel hogere verversingssnelheid en voelt daardoor een stuk soepeler aan. Ook komt de iPhone 13 Pro (Max) met de ProMotion-technologie. Hierdoor staat de verversingssnelheid niet constant op 120Hz, maar zijn er ook momenten dat je slechts 30 Hz gebruikt.

Buiten dit alles heeft de iPhone 13 Pro (Max) ook een  vernieuwd Super Retina XDR beeldscherm. Met een maximale snelheid van 1000 nits wordt het beeldscherm in de buitenlucht simpelweg een stuk beter afleesbaar. Ideaal om (hopelijk) binnenkort te gamen op Netflix.

3. Zelfde design met kleine verbeteringen

Qua design is er vrij weinig veranderd aan de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. De enige verandering die terug te vinden is, is aan de voorkant van beide toestellen. De iPhone 13 Pro en Pro Max zijn voorzien van een 20 procent kleinere notch.

4. Waan je een echte paparazzo met het geüpgradede camerasysteem

Met de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max haal je een professionele camera in huis. Apple zelf noemt het hun ‘grootste cameraverbetering ooit’. Zo is het camerasysteem voorzien van een 70mm Telefoto-lens, een Ultra-Wide lens en een Wide-lens. Met deze combinatie van lenzen kun je maar liefst tot zes keer optisch zoomen. Bovendien wordt de macrofotografie naar een veel hoger niveau getild. Tel daar de toevoeging van Smart HDR en Photographic Styles bij op en je hebt toegang tot veel mogelijkheden met je nieuwe iPhone.

iphone 13

5. Nieuwe opslagoptie

Apple heeft ook iets bedacht op de bestandenverslinders onder ons. Zo zijn de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max ook met een nieuwe opslagcapaciteit van 1TB te verkrijgen.

6. Prijzen en beschikbaarheid

Pre-order de iPhone 13 Pro (Max) vanaf aanstaande vrijdag. En vanaf 24 september is ‘ie echt beschikbaar. Aan de iPhone 13 Pro hangt een prijskaartje van 1159 euro. De Max zit daar met een prijs van 1259 euro een stuk boven.