Je zult er wellicht niet direct bij stilstaan, maar het is ondertussen elf jaar geleden dat Donnie Yen de wereld voor het eerst kennis liet maken met de echte Wing Chun-grootmeester Ip Man. Opvallend genoeg is Yen in die elf jaar geen spat veranderd. Heel vreemd is dat overigens niet, inmiddels is hij zodanig met zijn rol vergroeid dat we hem niet anders kennen. Is dat belangrijk nieuws? Jawel, want onlangs werd bekend dat IP Man 4 op 20 december voor het eerst te zien al zijn.

Trailer IP Man 4 geeft geheimen prijs

De onlangs uitgebrachte trailer van het vierde deel van de reeks maakt tevens einde aan een hele stroom geruchten. Zo weten we dat deel vier nu ook een officiële benaming heeft gekregen: IP Man 4: The Finale. Die naam doet in ieder geval vermoeden dat het de laatste aflevering in de geliefde franchise zal zijn. Op basis van die trailer kunnen we in ieder geval vaststellen dat het niets minder dan spectaculair gaat worden.

Ip Man 4

Scott Adkins

In IP Man 4: The Finale zien we in ieder geval de Brit Scott Adkins het opnemen tegen Yen’s Master Ip. Hij speelt een Amerikaanse sergeant met de naam Barton Geddes. Dat zou een serieus goed gevecht moeten opleveren, gezien de ongelooflijke vaardigheden van beide mannen. De centrale rol in de film, die van Bruce Lee, zal worden gespeeld door de uit Hong Kong afkomstige  muzikant annex acteur Kwok-kwan Chan. De 44-jarige acteur zagen we eerder al in dezelfde rol in IP Man 3 (2015), net als in de serie ‘The Legend of Bruce’ (2008).

IP Man 4: The Finale

In Ip Man 4: The Finale zien we Wilson Yip terug als cameraman. De vaste scriptschrijver Edmon Wong, krijgt voor het eerst hulp van Hiroshi Fukuzawa. Het vierde deel uit de IP Man-reeks zal op 20 december voor het eerst in Hong Kong worden getoond, voordat de rest van de wereld ervan kan gaan genieten. Mocht je dus echt als een van de eersten de film willen zien, dan rest je niks anders dan een vliegticket te boeken.