Laten we even eerlijk wezen. In tijden zoals deze -waarin we een recordaantal uren binnen de muren van onze woning besteden- staat comfortkleding hoog in het vaandel. Het is dan ook niet voor niets dat de joggingbroek populairder is dan ooit.

De joggingbroek is populairder dan ooit

Waar je normaal ’s ochtends je best doet om goed voor de dag te komen, maakt het dezer dagen allemaal niet zo veel meer uit. Je rolt je be uit en eenmaal voor je kledingkast is de keuze snel gemaakt: joggingbroek aan en laat de dag maar beginnen.

joggingbroeken

Ook de verkoopwereld merkt de niet zo subtiele shift van goed gesneden broeken en modieuze denim naar de comfortable joggingbroek.

Volgens Dresscode.nl steeg het aantal online zoekopdrachten naar een comfortabele broek tot recordhoogte de eerste week van dit nieuwe jaar. Vooral mannen zoeken hun toevlucht in het gemak van een relaxbroek. Opvallend, want afgelopen voorjaar waren het juist de vrouwen die naarstig op zoek gingen naar comfortkledij (iets wat wij mannen alles behalve erg vonden, die opmars van de yogabroek). Wellicht zijn de dames inmiddels helemaal voorzien en zien ook wij mannen nu in dat we het leven een stuk aangenamer kunnen maken in een chille joggingbroek.

International Sweatpants day

Dat een joggingbroek veel los kan maken bij de mens wordt extra duidelijk wanneer je hoort dat het vandaag officieel International Sweatpants day is. En als iets een eigen dag krijgt, dan weet je dat het er toe doet. Niet?  joggingbroeken

Reden genoeg om jezelf eens af te vragen of je wel het perfecte exemplaar in de kast hebt liggen. Volgens trendgegevens zijn de meeste mannen op zoek naar broeken in de kleuren grijs, zwart en blauw en zijn zowel joggingbroeken van Nike als de Puma joggingbroek erg in trek.

Mocht je nou twijfelen aan de kwaliteit van je joggingbroek (brengt ie je écht het maximale chillgevoel) of heb je simpelweg behoefte aan meer? Dan is er geen dag beter dan vandaag om te investeren in een nieuw exemplaar. Je moet immers wat doen om het een beetje leuk voor jezelf te houden deze tijden, toch?