Food & Drinks

Zo maak je de Insanity Burger van chefkok Jamie Oliver

Onlangs gaven wij je de ultieme burger guide van Amsterdam. We gingen namelijk een week lang, 7 dagen achter elkaar burgers eten in de hoofdstad. Dat is natuurlijk super vet om een keer te doen, maar het kost je wel een stuk meer dan wanneer je zelf een burger bouwt. Bovendien kun je bij het bouwen van je eigen burger geheel zelf bepalen wat erop gaat. Heb je nu even niet zoveel inspiratie dan kun je ook het gerecht van de wereldberoemde chefkok Jamie Oliver erbij pakken.

Insanity Burger

De Insanity Burger van Jamie is niet ‘zomaar een burger’. Met dit recept breng jij jouw burger-game naar een compleet nieuw level. Maar zoals je weet zit het verfijnde verschil tussen een goede en een uitmuntende burger ‘m in de kleine dingen.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 400 gram gehakt
  • 2 hamburger broodjes
  • 1/2 rode ui
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 augurk
  • 4 plakjes ontbijtspek/bacon
  • 2 theelepels Amerikaanse mosterd
  • Tabasco
  • 2 plakjes Red Leicester Cheese
  • 2 eetlepels ketchup
  • Handvol ijsbergsla
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 theelepel Worcestershire saus

Bereidingswijze:

  1. Draai het gehakt ein het formaat van een hamburger. Wanneer je de burger iets vaster wilt krijgen, dan kan je er nog een scheutje water of melk aan toevoegen. Zet de burgers daarna afgedekt in koelkast.
  2. Snijd de ui in ringen en meng dit met een scheut witte wijn azijn en zout. Snijd daarna de augurk in plakken.
  3. De saus: snijd de ijsbergsla fijn en meng dit samen met 1 eetlepel ketchup, mayonaise, een halve theelepel tabasco en Worcestershire saus.
  4. Zet de saus apart en verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie. Bak hierin de spek of bacon bruin en haal het uit de pan wanneer het klaar is.
  5. Snijd de broodjes open en bak één kant van ieder broodje in het overgebleven vet.
  6. Pak een andere pan en voeg daar braadboter aan toe. Haal de burgers uit de koelkast en bestrooi beide kanten met zout voordat ze in de pan gaat.
  7. Leg de burgers in de pan en draai na één minuut om. Smeer vervolgens een halve theelepel mosterd en een enkele druppels tabasco op elke zijde.
  8. Braad elke kant van de burgers weer één minuut en leg vervolgens het gebakken spek en de kaas erboven op. Dek de burger daarna af met een deksel om de kaas te laten smelten (dit duurt circa 30-60 seconden).
  9. Verdeel de saus (met sla) over de broodjes en leg daar de burgers bovenop. Garneer de burger met de ui en augurk. Serveer direct.
  10. Enjoy your meal!

Nu nog wat foto’s maken van je burger creaties, presenteer ze op mooie borden, stoere tafels en hoppa je kunt jezelf meten met Jamie Oliver.. Naja, soort van dan.

Bron: MAN MAN