Indrinken, een fenomeen wat vooral bekend staat bij de jongere generatie. Maar niet alleen tieners drinken biertjes voordat ze op stap gaan, ook wij hebben vaak al wel wat op voordat we in de kroeg aankomen. Clubs beginnen pas na twaalven een beetje vol te raken, voor die tijd is het in Nederland heel gebruikelijk om met wat vrienden een aantal drankjes te doen. Omdat wij nieuwsgierig waren naar het feit of dit in andere landen ook zo is, zochten wij het uit.

Wetenschappers hielden een grootschalige enquête

Wetenschappers hebben een enquête afgenomen in verschillende landen om erachter te komen in welke landen het meeste wordt ingedronken. Zij hebben in totaal 65.126 mensen uit 25 landen ge-enquêteerd en de resultaten zijn gepubliceerd in de Drug and Alcohol Review.  Maar liefst 85,4 procent van de Ieren vind het lekker om alvast wat te drinken voor ze naar de pub gaan en daarmee staan zij op #1 van de indrinkers.

De tweede plaats is voor Noorwegen met 80 procent, opgevolgd door Nieuw Zeeland (87,7 procent) en Denemarken met 76,2 procent. De vijfde plaats is voor Engeland waar ongeveer 75 procent van de mensen een neutje neemt voor ze de deur uitgaan.

Nederland

Hoewel je misschien zou denken dat het anders zit, heeft Nederland niet extreem hoog gescoord bij de enquête. Volgens de cijfers behoren we tot de nette middenmoot. Uit de enquête bleek wel dat Nederlanders tot de top lachgas gebruikers behoren.

Reden van de enquête

De onderzoekers die de enquête hebben afgenomen, wilden er achter komen wat de oorzaken zijn van indrinken. Ze concludeerden dat in de landen waar alcohol relatief gezien goedkoper is, mensen meer drinken en dus ook meer indrinken. Voor de landen waar de alcohol duurder is, geldt het tegenovergestelde. Hoe duurder de drank, hoe minder er ingedronken wordt dus. Niet heel onbegrijpelijk.

Indrinken wordt wereldwijd gedaan. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken als je een keer iets te diep in het glaasje hebt gekeken voordat je naar de kroeg gaat. Zo voorkom je by the way een kater!

Bron: MAN MAN