Gear

Deze espressomachine gemaakt van een motorblok is perfect voor de Porscheliefhebber

espressomachine

Dat de gemiddelde man van krachtige motoren en sterke koffie houdt, zul je wel weten. Maar het Zuid-Afrikaanse bedrijf Super Veloce gaat nog een stap verder. Zij combineren deze twee in de Espresso Veloce Titanio. Een espressomachine die behalve dat hij verdraaid lekkere koffie maakt, ook verdacht veel lijkt op een V8-, V10- of V12-motor.

 Een motorblok als espressomachine

Uiteraard is de espressomachine een hele strakke marketingstunt. Er is geen enkele reden te bedenken waarom de vorm van een motorblok iets toevoegt aan de functionaliteit van het hele apparaat. Mooi is het in elk geval wel. De nieuwe Super Veloce Porsche 911-koffiemachine dankt zijn uiterlijk aan de 993-serie 911, de laatste generatie van de legendarische luchtgekoelde motoren van Porsche. Goedkoop is het overigens niet, het apparaat heeft een prijskaartje van 11.000 dollar.

Het zwarte goud

De espressomachine is handgemaakt van chirurgisch staal, een aluminiumlegering, titanium en koolstofvezel. Het heeft de vorm van de 911-motor en is bedrieglijk echt. Zo heeft het namaakcilinderkoppen, zes verticale gasklephuizen en natuurlijk de bovenop gemonteerde koelventilator. Het grootste nadeel is mogelijk de ruimte die het in beslag neemt. Het geheel weegt namelijk bij 24 kilo en is 18 x 20 x 16 centimeter. Koffie zetten met zo’n Espresso Veloce-machine is overigens wel eenvoudig.  De koffiezetapparaten gebruiken namelijk capsules die je ook kent van de Nespresso-apparaten.

Slechts 11.000 dollar

Espresso Veloce heeft eerder een espressomachine in dezelfde stijl gemaakt, maar deze keer hebben ze gekozen voor een speciale zwarte uitvoering. Voor deze speciale editie kreeg het motorblok een geanodiseerde satijnzwarte afwerking en ook de cilinderkoppen zijn helder zwart geanodiseerd. De nokkenafdekkingen, die van koolstofvezel zijn, zijn ook zwart. Espresso Veloce maakt slechts 993 exemplaren van de Super Veloce Porsche 911 koffiemachines. Mocht je er dus een willen en er inderdaad 11.000 dollar voor over hebben, zorg dan dat je er snel bij bent.