Cars & Bikes

Iconische Fiat Multipla gaat zijn langverwachte comeback maken

Fiat Multipla

Het is misschien wel de lelijkste auto ter wereld, maar tegelijkertijd ook een van de meest iconische: de Fiat Multipla. Het 'paradepaardje' van de Italianen maakte in 1956 zijn debuut, maar de meest bekende versie is toch die uit 1998. Sindsdien is het stil rondom de Multipla, alhoewel hij in 2004 nog een update kreeg. De productie stokte echter in 2007. Maar nu lijkt er voor 'de lelijkste auto ooit' een sensationele comeback in de maak.

Fiat-CEO hint op comeback van de Multipla

Als we de huidige Fiat-CEO Olivier François mogen geloven, komt er binnenkort een opvolger van het model uit de jaren ’90. De wagen stond steevast op de eerste plaats in lijstjes met de lelijkste auto’s ter wereld, en de vraag is hoe dat met zijn beoogde opvolger zal zijn. Volgens de Franse CEO zou het nieuwe model in ieder geval veel beenruimte moeten bieden. Qua techniek zou de nieuwe Multipla moeten lijken op de Citroën C4 Aircross, de Citroën ë-C3 en de Opel Frontera. In het algemeen zou de wagen dus veel van een SUV weg moeten hebben.

View post on Instagram
 

Net als zijn oudere broer, heeft de beoogde nieuwe Fiat Multipla volgens het Italiaanse Forococheselectricos zeker zeven zitplaatsen, verdeeld in twee stoelen voorin, drie stoelen in het midden en nog twee stoelen achterin. Ook de wat hoekige vorm valt op, maar wat de grootste gamechanger is, is het feit dat-ie in ieder geval voor een deel elektrisch zal worden. Uiteindelijk is de verwachting dat het definitieve model zal beschikken over zowel een benzinemotor als een elektrische motor.

Bouw in 2025

De oude Multipla werd steevast in alle lijstjes bestempeld als de lelijkste auto ooit gemaakt. Maar door die stempel hebben deze auto’s wel degelijk een soort cult-status gekregen. De te koop staande steeds schaarser wordende modellen gaan soms voor bedragen van in de tienduizenden euro’s de deur uit.

De nieuwe Multipla zal in ieder geval 4,40 meter lang en heeft zoals gezegd zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Naar verluidt komt de Multipla in Europa en Zuid-Amerika op de markt. De bouw zal in 2025 van start gaan. Dat zal gaan gebeuren in Marokko.