Een team van onderzoekers van de Chinese Academie van Wetenschappen hebben een hypersonisch vliegtuig in een windtunnel getest. Het gevaarte bereikte snelheden van Mach 7; 2401 meter per seconde of 8.690 kilometer per uur. Dit alles blijkt uit een paper gepubliceerd in het Chinese tijdschrift Physics, Mechanics and Astronomy.

I Plane

Oorlog

Hoewel menig man wellicht zou kunnen denken aan een fraai stukje speelgoed om even op en neer mee naar de Bahamas te vliegen, is de realiteit echter enigszins zorgwekkend! Deze gerapporteerde doorbraak vormt namelijk een militaire waarschuwing voor de gehele wereld: Hypersonische voertuigen worden beschouwd als potentiële strategische gamechangers. De snelheid zou een groter globaal bereik mogelijk maken, maar zou ook de huidige luchtverdediging teniet kunnen doen!

Zo stelt een Chinese militaire hypersonische wetenschapper dat het I-vliegtuig zomaar als “zware hypersonische bommenwerper” ingezet kan worden. En dan te bedenken dat het gevaar in twee uur van Beijing naar New York zou kunnen vliegen!