Cars & Bikes

Fileparkeren is geen probleem met deze nieuwe Hyundai die ‘zijwaarts kan rijden als een krab’

Hyundai IONIQ 5

Hyundai Mobis heeft een nieuw product gelanceerd dat de automobielwereld op zijn kop zal zetten. Het nieuwe e-Corner stuursysteem maakt het mogelijk om de auto "zijwaarts te bewegen als een krab". Dit komt doordat elk wiel tot 90 graden onafhankelijk van elkaar kan draaien, dankzij de elektromotoren in de wielnaaf. Is deze Hyundai IONIQ 5 de auto van de toekomst?

Crab Driving

Hyundai Mobis is bezig met het prototype van het e-Corner systeem, dat een unieke vierwielbesturing biedt. Hierdoor kun je in verschillende standen rijden, waaronder Crab Driving, Zero Turning, Diagonal Driving en Pivot Turning. Bij Crab Driving bewegen de achterwielen mee met de hoek van de voorwielen, waardoor ze diagonaal kunnen bewegen. Dit levert verbeterde prestaties op bij off-road rijden en parkeren. Het systeem is onlangs virtueel gedemonstreerd in de Hyundai IONIQ 5.

Hyundai IONIQ 5

Naast de unieke ‘crabwalking’ functies biedt de Hyundai IONIQ 5 ook een aantal andere innovatieve technologieën. Zo is het interieur volledig afgestemd op een unieke rijervaring. Het interieur is zeer ruim en modern, met een groot infotainment systeem en een overzichtelijke bestuurderscockpit. De Hyundai IONIQ 5 beschikt ook over een groot aantal veiligheidsfuncties, zoals adaptieve cruise control, verkeersbordherkenning en automatische noodremsystemen.

Watch on YouTube

Niet verkrijgbaar

De Hyundai IONIQ 5 is momenteel nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar de verwachting is dat deze unieke auto in de nabije toekomst beschikbaar zal zijn. Voor mensen die op zoek zijn naar een auto die uitblinkt in prestaties, veiligheid en technologie, is de IONIQ 5 zeker een auto om in de gaten te houden. Hoewel het nieuwe systeem nog in ontwikkeling is, hoopt Hyundai Mobis om het e-Corner systeem in 2025 in productie te nemen. Het is een veelbelovend product dat de manier waarop we denken over auto’s zal veranderen. De IONIQ5, die onlangs op de Indiase Auto Expo 2023 werd gedebuteerd, beschikt over 320 pk en een bereik van 487 kilometer, dankzij de 20-inch aerodynamische wielen.