We dromen er allemaal wel eens van om te verhuizen. Grote kans dat je jezelf in je dromen al in die megavilla met racecircuit ziet wonen. Helaas zijn het vaak de financiën die ons er van weerhouden om deze dromen te doen uitkomen. Toch zijn er ook originele en goedkopere manieren te bedenken voor een nieuwe woning. Een goed voorbeeld is dit huis van containers.

In dit huis van containers willen wij wel wonen

We horen je denken: een huis van containers? Is dat niet koud, kil en nou niet bepaald lekker wonen? Een begrijpelijke reactie, maar de foto’s van het prachtige eindresultaat bewijzen ons dat er van vier oude containers een ontzettend stijlvol huis is te maken. Het huis bevindt zich in het Canadese Quebec. Het eindresultaat mag er wezen, maar het zijn juist de foto’s van de bouw die bewijzen hoe ingenieus dit huis van containers in elkaar steekt.

huis van containers

huis van containers

Van vier containers naar een compleet huis

Voor de bouw zijn vier containers gebruikt, waarbij er twee op de andere twee zijn gestapeld. De zijkanten werden verwijderd, om vervolgens met grote ramen te worden opgevuld. Door die vele ramen is het binnen in het huis warm, licht en ruim. Met gebruik van hemlock hout zijn alle tekenen die verwijzen naar de vroegere container weggewerkt. Als je het ons had gevraagd hadden we bij het eindresultaat niet kunnen vermoeden hoe het huis er aan het begin uitzag.

huis van containers huis van containers

Een mooie inrichting zorgt voor een prachtig eindresultaat

Binnen hebben de eigenaren gekozen voor veel luxe. Zo is er een grote, open keuken in het huis toegebracht. Ook het interieur doet stijlvol aan. Door het gebruik van veel kleur doet het eindresultaat warm en knus aan. Bekijk de foto’s om voor jezelf te oordelen of de bouw een groot succes was, of juist niet.

keuken woonkamer keuken