Misschien herken je het nog wel, dat huis uit Silence of the Lambs, waar Buffalo Bill woonde. De woning van Jame Gumb bestaat ook echt, en nu staat het te koop. De vraag is of je er echt zou willen of durven wonen, maar veel aandacht is er zeker voor.

Het huis uit The Silence of the Lambs te koop

In de horrorfilm uit 1991 zien we het huis waar Buffalo Bill woont. De seriemoordenaar die gezocht en gevonden wordt in de film leefde daar, en in onze hoofden is hij daar nog steeds. Net zoals dat het huis er nog is, in Pennsylvania, in de Verenigde Staten. En eigenlijk is het huis, los van de horrorfilm eromheen, helemaal niet eng. Het is een doodnormaal en zelfs best wel mooi Amerikaans huis, waar je prima zou kunnen wonen. Heb je The Silence of the Lambs niet gezien, maar de true-crime docu The Staircase wel? Dat huis staat nu ook te koop.

Lekker prijsje voor een filmset-huis

Toen de advertentie online kwam is het ook gelijk ontploft, omdat veel mensen wel een kijkje wilden nemen in het huis uit Silence of the Lambs. Het lijkt eigenlijk in heel weinig opzichten meer op het huis zoals het was in de film. Daar was het de bedoeling dat het er zo oud en versleten uitzag als maar kon. Tegenwoordig is het opgeknapt en ziet het er prima, en zelfs heel mooi uit.

Je betaalt voor dit ‘krot’ 298.000 dollar, als je er echt zou willen wonen. Je moet het wel aandurven, en de reis ervoor over hebben. Ook is de inrichting van het huis niet per se uit alsof het bestemd is voor deze eeuw, maar dat is een kwestie van smaak.

huis uit the silence of the lambs

Helaas geen martelkelder

Wat er niet inbegrepen zit bij dit huis uit Silence of the Lambs, is de martelkelder die we zien in de film. Dat feestje is volledig gebouwd en opgenomen in de studio, dus is niet op dat landgoed van twee hectare te vinden. Misschien is dat maar beter ook, komt de sfeer alleen maar ten goede.