Raak je een beetje uitgekeken op de ‘standaard hotels’? De oplossing is dichterbij dan je denkt: in het Duitse Stuttgart kun je terecht voor een hotelovernachting de je niet snel zal vergeten.

Slapen in een echt auto-bed

Als je ooit hebt gedroomd om te kunnen slapen in je favoriete auto, dan komt die droom in Stuttgart uit. In het V8 Hotel in Stuttgart slaap je namelijk in een bed wat is gemaakt in de vorm van de meest luxe auto’s. Zo slaap je bijvoorbeeld in een Porsche bed of in een Ferrari. Mocht het niet voldoende zijn om je te overtuigen: alle kamers hebben een apart thema, gebaseerd op verschillende automerken. Kortom, je kunt je weer even helemaal jong voelen en eindelijk in de slaapkamer van je dromen overnachten.

De auto als thema

De unieke themakamers in het V8 Hotel zijn versierd met talloze auto-memorabilia, muurschilderingen uit de racegeschiedenis en nog veel meer. Mocht dat toch net iets teveel van het goede zijn, dan kun je ook kiezen voor een gewone hotelkamer.

hotel

V8 Hotel

Het V8 Hotel beschikt niet alleen over 26 speciaal themakamers met meubels en bedden gemaakt van echte auto-onderdelen, er is namelijk meer wat dit hotel zo bijzonder maakt. Het V8 Hotel is in feite een ode aan de racegeschiedenis van Alfa Romeo. Eén kamer is namelijk volledig ontworpen rondom het Italiaanse merk met een bed dat is gemaakt van een oude Alfa Romeo uit de jaren ’70. Naast die bijzondere kamer kun je ook overnachten in tal van andere themakamers. Zo kun je kiezen voor een kamer met een echt  Cadillac Coupe de Ville-bed, een Citroën DS-bed, een zacht BMW E36-bed en een Jeep-bed, mocht het off-road gebeuren echt jouw ding zijn.

hotel

Enige hotel in zijn soort

Ook al is dit het enige hotel ter wereld die dergelijke kamers aanbied, goedkoop is het zeker niet. Zo lopen de prijzen erg uiteen van 200 dollar per nacht voor de Citroen DS-kamer tot ongeveer 775 dollar per nacht voor de Mercedes Suite. Mocht je het overigens echt gek willen maken: je kunt ook voor een kinderbed in de vorm van de Oriënt-Express kiezen.