“Pika, pika!”, is niet echt wat je verwacht te horen als je een horrorfilm in de bioscoop aan het kijken bent. Al helemaal niet als bij dat geluid het beeld van een schattig geel muisje te zien is. De films Detective Pickachu en The Curse of La Llorona werden bij een bioscoop verwisseld in Montreal, Canada. Dit kan maar een ding betekenen: in de andere zaal kregen kinderen een horrorfilm in plaats van Pikachu te zien. Met als gevolg veel huilende kinderen.

Horrorfilm in plaats van Pokémon

Het was een rare bedoeling. Ouders en kinderen dachten gezellig naar Pokémon Detective Pikachu te gaan, maar kregen iets heel anders voorgeschoteld. Zo kregen ze in plaats van leuke kindvriendelijke reclames reclames van ontzettend duistere en volwassen films te zien. Voorbeelden hiervan zijn de trailers  van ‘Annabelle Comes Home‘, ‘Joker‘ en de remake van ‘Chucky‘. De kinderen in de zaal begonnen toen al te huilen. De film werd daarna relatief snel afgezet, maar zij kregen alsnog eerst de scène van de film te zien, waarin een moeder haar dochter verdronk. Niet heel erg kindvriendelijk dus..


Zonde dat de kinderen een horrorfilm in plaats van Pikachu te zien kregen. Het is namelijk een succesvolle film. In Nederland heeft de film op haar premièredag Avengers: Endgame van zijn eerste plaats gestoten. De film heeft op haar eerste dag maar liefst 40.000 bezoekers getrokken. Avengers is een razend populaire filmreeks. De vorige film wist in ons kikkerlandje een miljoen bezoekers naar de bioscopen te krijgen. Toevallig was er een journalist in de zaal die het allemaal zag gebeuren. De beste man deed wat menig journalist zou doen en deelde het fenomeen op social media. Hij had er een dubbele mening over: hij vond het zielig voor de kinderen, maar wel entertainend om te zien.

Niet de eerste keer

Een horrorfilm in plaats van Pikachu zien, dat is eng voor kinderen om ineens te zien, vooral bedenkende dat in de eerste scène iemand verdronken wordt. Dit is echter niet de eerste keer dat zoiets gebeurde, eerder ging het in Australië ook al mis toen kinderen ‘Peter Rabbit’ wilden kijken, maar toen de enge film ‘Hereditary te zien kregen. In Engeland letten ze ook niet altijd goed op: ‘Peppa Pig: Festival of Fun’ wilden de kinderen zien, maar kregen beelden van de trailer van ‘Ma’ te zien: ook een horrorfilm.