Het waait buiten en is koud. De perfecte sfeer om een goede horrorfilm op te zetten. Maar welke kies je uit als je al je klassiekers al meerdere keren hebt gekeken? Één van deze vijf. Dit zijn vijf films die van 2020 op filmgebied nu al een doodeng jaar maken.

Horrorfilm gezocht? Deze 5 wil je niet missen

Sommige van deze films kwamen in januari al uit, anderen deze maand óf we moeten er nog iets langer op wachten. In elk geval hebben ze één ding gemeen: na het zien van een horrorfilm uit dit lijstje heb jij weer je dagelijkse dosis schrikmomenten en kippenvel achter de rug.

The Turning

In deze spannende horror neemt lerares Kate Mendall een nieuwe baan aan. Ze zal in het grote landhuis gaan wonen van Miles en Flora Fairchild. De broer en zus zijn hun ouders verloren aan een auto-ongeluk en worden nu verzorgd door een oudere dame. In typische horrorfilm-stijl duurt het niet lang voordat Kate vreemde dingen aan het huis begint op te merken. De kinderen bezitten een sinistere kant en ’s avonds lijkt het grote landhuis gevuld met duistere gedaantes. Geleidelijk aan komt Kate achter de waarheid, die duisterder is dan ze dacht. Steven Spielberg werkte mee aan een deel van de film en de acteur die Miles Flairchild speelt kan je kennen als Mike uit Stranger Things. Niet de minste namen dus.

Underwater

Een science-fiction horrorfilm op de bodem van de zee. Dat belooft veel. Kristen Stewart speelt de hoofdrol in Underwater, tegenover Vincent Cassel. De twee zijn onderdeel van een team dat afreist naar de diepten van de oceaan voor onderzoek. Een grote aardbeving zorgt er echter al gauw voor dat ze dieper afdalen dan de bedoeling was. Om in veiligheid te komen zullen ze een stuk moeten afleggen over de bodem van de oceaan. Een tocht die niet zonder gevaren is, zeker als blijkt dat ze zijn omringt door bloeddorstige zeewezens die afkomstig zijn uit een ver verleden.

The Grudge

Dit is niet de eerste horrorfilm in de The Grudge-reeks, maar de vierde. In deze nieuwe versie spelen zich verschillende verhaallijnen door elkaar af, waardoor de film in een niet-chronologische volgorde wordt verteld. In de filmreeks staat een speciale vloek centraal. Mensen die ten slachtoffer vallen aan deze vloek worden langzaam gek gemaakt door kwaadaardige geesten en vinden vaak hun eind in een pijnlijke dood. Dit is ook het geval in de versie uit 2020, waarin meerdere moorden en geesten de revue passeren.

Spiral: From The Book of Saw

Grote kans dat jij ooit eens een SAW-film hebt gekeken. Er zijn inmiddels acht films uitgebracht over Jigsaw’s sadistische valstrikken en spellen. Door de jaren heen werden de vervolgen op het origineel steeds slechter en minder goed ontvangen. Met het negende deel in de serie kan daar zomaar weer eens verandering in komen. Ditmaal is de regie in handen van Chris Rock (die ook een rol in de film speelt) en Samuel L. Jackson. Als detective en politieagent raken zij verwikkeld in een mysterieus spel dat een onbekende moordenaar met zijn slachtoffers lijkt te spelen. Al snel worden ze echter zélf onderdeel van het spel in deze horrorfilm.

The Invisible Man

Voor deze horrorfilm zijn een acteur en actrice uitgekozen die weten hoe je horror en gruwelijke scènes over kan dragen. Elizabeth Moss kennen we uit The Handmaid’s Tale en Oliver Jackson-Cohen uit The Haunting of Hill House. Het personage van Elizabeth ontsnapt uit een relatie met een briljante maar gewelddadige wetenschapper. Na zijn dood erft ze wonderbaarlijk een grote som geld van zijn bedrijf. Het duurt niet lang voordat ze het gevoel krijgt te worden achtervolgt door iemand die haar gek wil maken. Het probleem is alleen dat ze het gevoel heeft dat niemand deze persoon kan zien. The Invisible Man lijkt niet alleen een spannende, maar ook een behoorlijk enge horrorfilm te worden.