Horloges kunnen als verzamelitems heel erg veel geld opleveren. Al helemaal als het gaat om het horloge van Pablo Picasso. Die is namelijk verkocht voor een bedrag waar je steil van achterover slaat.

Het horloge van Pablo Picasso

Je hebt vast weleens van Pablo Picasso gehoord, want zijn kunstwerken zijn werkelijk wereldberoemd. Toch is het redelijk onbekend gebleven dat hij ook een serieus liefhebber was van horloges. En iemand met zijn succes had vast een leuke collectie staan. Recentelijk is één van zijn horloges voor een behoorlijke prijs verkocht. Dat kon eigenlijk ook niet anders, want zo’n verzamelitem van iemand als Pablo Picasso wil iedereen wel hebben.

horloge van Pablo Picasso

Het horloge van Pablo Picasso leverde zo’n 340.000 dollar (zo’n 279.000 euro) op. Dat is een veel hoger bedrag dan dat in eerste instantie werd geschat,. Bovendien is het fysieke horloge zelf een stuk minder waard. Zo zie je maar weer dat de eigenaar van een bepaald product veel invloed kan hebben op de waarde van iets. Het horloge is nog in een goede staat en volledig origineel, dus dat draagt ook bij aan de hoge prijs.

Wat maakt Picasso’s horloge speciaal?

Eén van de voornaamste dingen dat anders is aan dit horloge, is dat de nummers zijn verwissel voor zijn letters van zijn naam. Dat kwam perfect uit, want zijn naam bestaat uit uit precies 12 letters. Het horloge was een cadeau aan één van Picasso’s vrienden. Picasso gaf, na het zelf een aantal keer te hebben gedragen, het horloge aan mede-kunstenaar Lela Kanellopoulou. Eén van Lela’s familieleden besloot de klok te verkopen en dat leverde goed geld op. Het horloge van Pablo Picasso komt uit de tijd rond 1960 en was één van de meest geprezen horloges uit zijn collectie. Het blijkt dus dat horloges en kunstenaren goed samen gaan, want het dure horloge van Andy Warhol gaat ook onder de hamer.