Gear

Zien we Louis van Gaal opnieuw schitteren op WK met dit horloge van Nederlandse makelij?

horloge louis van gaal

Louis van Gaal droeg tijdens het WK in Brazilië een horloge van Nederlandse makelij. Het exclusieve horloge – er zijn er immers maar 25 van gemaakt – is gemaakt door de Nederlandse maker Christiaan van der Klauw. Zal de man met ‘de gouden pik’ dit WK opnieuw deze klok om zijn pols dragen?

Het horloge van Louis van Gaal

Het horloge van Van Gaal is uiterst zeldzame Pendulum – de naam die de Nederlandse horlogemaker aan al zijn vierkante uurwerken geeft – meet 3,5 x 3,5 centimeter, en is gemaakt van volledig roestvrijstaal. De klok doet veel denken aan een TAG Heuer, maar dat is hij allerminst. Hij wordt geleverd met een prachtige kroon, met zwarte onyx cabochon. Zowel de uren en minutenwijzers zijn zwaardvormig, en aangebracht met lichtgevend materiaal. De zwarte wijzerplaat is voorzien van een prachtig guillochepatroon. Qua getallen zijn alleen de 3, 6, 9 en 12 weergegeven, in de vorm van een zilveren olifantje.

Het horloge van Louis van Gaal is naar verluidt, inclusief doosje en benodigde papieren, zo’n 5.000 euro waard.

Het WK in Qatar

Nu het WK in Qatar steeds meer aanstaande is, en Van Gaal nu voor zijn derde termijn als bondscoach gaat, is het de vraag of Louis ook dit WK weer zal shinen met een dergelijk klokje. Met het geschatte vermogen van Louis van Gaal van dat voor Van Gaal tijdens het controversiële toernooi in de zandbak zeker niet uit te sluiten.

Beeld: NLwatch.