Als er een item van je outfit duidelijk maakt waar je voor staat, dan is het wel het herenhorloge. Dan bedoelen we dus niet zo’n goedkoop model van een paar tientjes, maar een kwalitatief goed herenhorloge. Natuurlijk kun je mooi op safe spelen door te kiezen voor een Breitling of Rolex, maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen kan schaamteloos een paar duizend euro aftikken voor zo’n horloge. Dat hoeft gelukkig ook niet, want dankzij onderstaande tips weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van je volgende herenhorloge.

Analoog of digitaal

Waarschijnlijk is dit de belangrijkste vraag. Een digitaal horloge zoals een goede smartwatch is leuk, maar is wel erg basic. Kortom, daar ga je waarschijnlijk geen indruk mee maken. Analoog dan maar? Prima keuze als je er voldoende geld voor over hebt. Daar zit dus vaak het probleem. Een degelijk analoog model, of liever mechanisch, kost een paar centen. Maar met de uiteenlopende bedragen kan je wel een goede indruk achterlaten.

tips herenhorloge kopen

Het budget

Minstens zo belangrijk als de keuze voor een digitaal of analoog horloge is de prijs. Ben je echt op zoek naar een serieus herenhorloge, reken dan maar op een flinke prijs. Zo kost een analoog of mechanisch horloge al snel richting de paar honderd euro. Het voordeel is wel dat je er jarenlang plezier van hebt. Het wil overigens niet zeggen dat die prijs voor elk horloge geldt. Zo zijn er genoeg keuzes, maar vooral ook aanbiedingen waardoor jij een horloge van 700 tot 900 euro kan kopen voor 3-400 euro. Bepaal van tevoren de stijl en budget, dan kan jij veel gerichter op zoek gaan.

Het formaat

Naast het beschikbare budget en het type horloge is ook de grootte van het klokje van belang. Kleed jij je graag enigszins flamboyant, dan zul je niets hebben aan een klein herenhorloge. Je zal dan minstens willen opvallen. Andersom is dat ook het geval. Let dus goed op wat je graag draagt en zorg dat het erbij past. Twijfel je of het horloge wat je wilt aanschaffen wel bij je past, vraag dan om een goed advies.

herenhorloge kopen

Materiaal

Minstens zo belangrijk is het materiaal waar het horloge van is gemaakt. Een gouden horloge is leuk, maar kan behoorlijk prijzig zijn. Het je last van een huidallergie dan kan een gouden of een zilveren horloge juist wel een uitkomst zijn. Let daarbij ook op je kleding en de gelegenheid. Ook wat betreft het materiaal, moet het goed bij de rest van je outfit passen. Je wil namelijk niet in een knal gouden horloge dragen bij een klassieke outfit of gelegenheid.

Kies voor een tijdloos design

Een modern horloge is leuk, maar de kans is groot dat het over een paar jaar als achterhaald wordt gezien. Heb je geld genoeg dan zal je er geen probleem mee hebben om elk jaar een ander horloge te kopen. Als dat niet het geval is, kies dan voor een tijdloos design. Het grote voordeel is dat zo’n horloge zijn waarde behoud en je er jarenlang plezier van kan hebben.