Het Chinese automerk Hongqi ken je misschien van de Chinese staatslimo’s en de auto’s die ze leverde aan overheidsfunctionarissen, maar vandaag de dag leveren ze ook diverse modellen aan particulieren. Daarvan is één model, de Honqi E-HS9 om precies te zijn, een soort Chinese Rolls-Royce. En het goede nieuws is dat deze auto binnenkort in Nederland te koop is.

Chinese Rolls-Royce komt naar Nederland

Het gaat dus om de Hongqi E-HS9. De eerste Europese exemplaren rijden al in Noorwegen rond en komt dus binnenkort naar Nederland. Het design van de auto heeft veel weg van de Rolls-Royce Cullinan, allen is de prijs van deze bolide een stuk goedkoper. In Noorwegen kost een Hongqi E-HS9 omgerekend 61.750 euro. Ter vergelijking: de prijs van een Rolls-Royce Cullinan in Nederland begint bij een dikke 456.959 euro.

Honqi E-HS9

Specificaities van de Hongqi E-HS9

De Hongqi E-HS9 is een 5,2 meter lange elektrische SUV. Daarmee is de wagen net zo groot als de grootste SUV van Mercedes-Benz: de GLS. Hierdoor biedt auto plaats voor zeven personen. De standaardversie van de Hongqi E-HS9 is goed voor een sterke 440 pk. Dit vermogen komt voort uit twee elektromotoren. Hiermee sprint de grote SUV in 6,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Niet verdacht snel. De elektromotoren beschikken beiden over een 84 kWh accupakket. Hiermee kun je 396 kilometer rijden. Daarnaast is de Hongqi E-HS9 ook beschikbaar met een 99 kWh-accupakket. Met deze wagen kun je iets langer rijden en krijg je meer vermogen. Met deze bolide rijd je namelijk zo’n 465 kilometer en dankzij de 552 pk sprint de wagen in 4,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Deze versie is dan ook een stukje duurder. Voor deze bolide betaal je in Noorwegen omgerekend 70.000 euro.

Honqi E-HS9

Wanneer komt de Hongqi E-HS9 naar Nederland?

Het Chinese premiummerk is van plan om de Chinese Rolls-Royce ook in andere Europese landen te verkopen, dus ook in Nederland. Het is nog niet bekend hoeveel de Hongqi E-HS9 in Nederland gaat kosten. Daarnaast is het ook nog niet bekend wanneer de bolide naar Nederland komt. In 2020 was het gerucht dat de auto in 2022 naar Nederland zou komen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de luxe van de auto voor deze ‘spotprijs’.

Beeld: Hongqi.