Stel je voor je hebt maanden lang getraind en het moment is eindelijk daar. Het start signaal gaat af en voor je het weet ben jij ingehaald door een 2.5 jaar oude bloedhond. Het overkwam de lopers tijdens de halve marathon van de Elkmont Trackless Train in Canada.

Halve marathon

Hoe hilarisch het ook klinkt, is het toch echt een waargebeurd verhaal. Ludivine – de 2.5 jarige bloedhond – zou even uitgelaten worden om een plasje te plegen. Maar deze viervoeter trok een heel ander plan. Hij kroop onder het tuinhek door, rende naar de startlijn en tja de rest is geschiedenis.

Viervoeter hond rent per ongeluk halve marathon Gewoonvoorhem

Als we April Hamlin – het baasje van Ludivine – moeten geloven is het eigenlijk een hele luie hond. Toch wist deze baas de halve marathon in slechts anderhalf uur af te leggen. In die anderhalf uur had hij nog genoeg tijd om aan een dood konijn te ruiken, met een horde koeien te spelen en regelmatig door de beekjes te struinen om daar even te ruiken. Jim Clemens – die als 4e is geĆ«indigd – zei “telkens als ik dacht dat ze terug naar huis was gelopen, hoorde ik haar weer komen en rende ze me zo voorbij om met de twee aan kop te racen.”

Viervoeter hond rent per ongeluk halve marathon Gewoonvoorhem

Op het moment dat het gebeurde schaamde April zich dood. Ze dacht dat haar hond de renners in de weg zou zitten, maar niks is minder waar. Ludivine kreeg een medaille voor haar inspanningen. Wat een heerlijk verhaal!