De feestvreugde kan losbarsten: onze Max Verstappen is wereldkampioen. Hij én heel Nederland kunnen feestvieren. En met hen ook de bankrekening van Max Verstappen. Dit is wat Max Verstappen verdient als wereldkampioen in 2021.

Dit verdient wereldkampioen Max Verstappen aan sponsordeals

De precieze cijfers ontbreken, maar men kan stellen dat een grootste deel van zijn salaris voortkomt uit het merk ‘Verstappen’. De Nederlander siert geregeld reclames van grote merken als Jumbo Supermarkten, CarNext en G-Star RAW. Het is zeer waarschijnlijk dat hij voor miljoenen onder contract staat bij deze sponsoren. En dan kun je er nog de inkomsten van zijn bedrijf daarbij optellen, waar Verstappen Travels onder valt, evenals de verkopen van alle merchandise die gebruikmaakt van zijn naam.

Basissalaris Max Verstappen in 2021: nu al op-één-na bestbetaalde Formule 1-coureur

De man die eigenhandig het pakket van Red Bull Racing naar een nieuw, hoger niveau tilt – en glansrijk op weg is naar zijn eerste titel inmiddels – is gewild. Zo gewild zelfs, dat zijn werkgever naar verluidt bereid is om voor diensten in 2021 een grove 33 miljoen euro aan jaarsalaris te spenderen.

Daarmee is hij na Lewis Hamilton van Mercedes de bestbetaalde F1-coureur van dit moment. De zevenvoudig wereldkampioen schrijft er op jaarbasis 40-45 miljoen euro bij. Ter vergelijking: de coureurs die onder dit duo in de ranglijst komen – wereldkampioenen als Sebastian Vettel en Fernando Alonso – innen dit seizoen rond de 14 miljoen euro. Niet slecht, maar toch een wezenlijk verschil.

Bonussen bij punten en overwinningen in 2021

De waarde van een Formule 1-couruer fluctueert eigenlijk met elk resultaat (of gemis eraan) op het circuit. Nu is dat in het geval van Max Verstappen geen probleem, maar een extra ‘duwtje’ positive reinforcement – op weg naar resultaten: waarom ook niet? Ook wat betreft die bonussen zit de Nederlandse Red Bull-coureur er warmpjes bij.

Zo zou hij per overwinning 250.000 euro extra mogen bijschrijven. Met tien overwinningen in de pocket, is dat een flink bedrag. Omgerekend verdient Max Verstappen als wereldkampioen dus 2.500.00 euro aan overwinningsbonussen. En dan praten we nog niet eens over wat hij aan puntenbonussen bij elkaar heeft gereden. Elk punt dat Max Verstappen bij elkaar heeft gereden dit wereldkampioenschap komt met een bonus van 50.000 euro. De teller staat op ruim 395.5 punten: en dat is dus 19.775.000 euro in totaal! Wat een bedragen verdient Max Verstappen als wereldkampioen in 2021.

Verstappen hoeft het al lang niet meer voor het geld te doen…

Hoeveel Max Verstappen verdient als wereldkampioen in 2021 is nog niet bekend. Logischerwijs zijn zulke deals geheim, maar het zal ongetwijfeld ooit boven water komen. Maar uitgaand van de bovenstaande gegevens, los van de sponsoring, verdient Max Verstappen sowieso 55.275.000 euro als wereldkampioen. Nu hij de wereldtitel heeft gegrepen, kan hij alleen maar meer vragen van bijvoorbeeld sponsoren. Kampioenen zijn gewilde uithangborden van merken die graag op zulke successen meeliften – al helemaal bij een kersverse wereldkampioen die ons kikkerlandje op de kaart heeft gezet in de racesport!

De man die zowat elke auto op de wereld kan kopen blijft zijn roots trouw overigens: Verstappen geniet nog steeds volop van simracen – dit is wat hij dan speelt.