Entertainment

Hoeveel verdient wielrenner Mathieu van der Poel?

salaris Mathieu van der Poel

De meeste mensen kennen de naam van Mathieu van der Poel wel. Sinds hij de Amstel Gold Race in 2019 won, is de wielrenner wereldberoemd geworden. Zulke titels krijg je niet zomaar en daar mag je dus ook goed betaald voor worden. Maar hoeveel verdient Mathieu eigenlijk? Dit is het salaris van Mathieu van der Poel.

Wielercarrière van van der Poel

Mathieu van der Poel is een in België geboren Nederlands veldrijder, wielrenner en mountainbiker. Hij is geboren op 19 januari 1995 en is nu dus 27 jaar oud. In 2015 werd van der Poel voor het eerst wereldkampioen veldrijden en is daardoor de jongste wereldkampioen ooit. Drie jaar op rij, in 2019, 2020 en 2021, veroverde hij de regenboogtrui en daarnaast werd hij drie keer wereldkampioen veldrijden, zes keer Nederlands kampioen veldrijden, twee keer Nederlands kampioen op de weg, één keer Europees en één keer Nederlands kampioen mountainbiken.
Nog steeds niet overtuigd van zijn fietskunsten? Hij heeft ook verschillende wielerklassiekers gewonnen, zoals de Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Brabantse Pijl en dus ook de Amstel Gold race. Een hoog salaris voor Mathieu van der Poel is dus best op zijn plek!

View post on Instagram
 

“Kleine” Mathieu is grote jongen

Ondertussen is van der Poel niet zo klein meer, met zijn 1 meter 84. Maar toen hij wat jonger was, was Mathieu al druk bezig met de wielersport. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat zijn vader (Adrie van der Poel) en opa (Raymond Poulidor) ook een leuk potje konden fietsen. Voordat Mathieu echt bezig was met wielrennen, was hij erg druk met voetbal. Hij heeft stage gelopen bij Willem II en zat bij de selectie van de provincie Antwerpen. Wij als trotse Nederlanders zijn er blij dat hij toch is gaan wielrennen. Hijzelf waarschijnlijk ook, kijkende naar het salaris van Mathieu van der Poel.

View post on Instagram
 

Belandt Mathieu van der Poel met zijn salaris in de lijst van best betaalde wielrenners?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Mathieu van der Poel is niet de best betaalde wielrenner van dit peloton op dit moment. Mathieu staat niet eens in de top 10. Het salaris van Mathieu van der Poel is daardoor nog steeds niet mis, Mathieu’s jaarsalaris zit nu namelijk op dik 2 miljoen euro. Daarmee staat hij op de 12e plek in de lijst. De grootverdiener van het peloton is Tadej Pogacar met 6 miljoen euro. Daarachter volgt Chris Froome met 5,5 miljoen euro. Is Mathieu dan wel de best betaalde Nederlandse wielrenner? Nee, zelfs dat niet, Wout van Aert van Jumbo-Visma verdient 2,2 miljoen. Zo klinkt het bijna alsof we medelijden moeten hebben met Mathieu, maar met 2 miljoen per jaar kan je best een lekker boterhammetje eten (of een beschuitje met de vriendin van Mathieu van der Poel) . Daarnaast heeft hij nog genoeg tijd om zichzelf nóg verder te ontwikkelen en dus eventueel nog meer salaris binnen kan gaan harken!