Entertainment

Hoeveel verdient Andries Noppert? Dit is het salaris van de Toren van Joure

andries noppert salaris

Andries Noppert, alias de Toren van Joure, kan zijn geluk niet op. Met zijn opmerkelijke verhaal – van slechts twee duels spelen bij FC Dordrecht in 2019, naar WK-debutant anno 2022 – heeft hij inmiddels een cultstatus verworven. Maar wat is het salaris van Andries Noppert eigenlijk? Zoveel verdient Andries Noppert in het hoge Noorden én bij de KNVB.

Carrière van Andries Noppert

Andries Noppert zit op een oranje wolk: drie jaar geleden kwam de geboren Fries naar FC Dordrecht, waar hij slechts twee duels in de eerste divisie zou keepen. Dit alles is te wijten aan een zware blessure die Noppert oploopt tijdens een training. Na zijn blessurejaar verlaat hij De Schapenkoppen en zoekt hij zijn heil bij The Eagles in de Adelaarshorst. In zijn eerste jaar in Deventer keept de Toren van Joure geen duel, in het seizoen 2021/22 keept de boomlange Fries de vijftien laatste duels van het seizoen. Het levert Noppert een transfer op naar sc Heerenveen. Daar is hij sinds dag 1 doelman nummer #1. Na een aantal uitstekende wedstrijden speelt de Toren van Joure zich in de kijker bij bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek, met een uiteindelijke basisplek op het WK als gevolg. Is deze nieuw verrworven status terug te zien in het salaris van Andries Noppert?

View post on Instagram
 

Salaris van Andries Noppert bij sc Heerenveen

Het salaris van Andries Noppert bij sc Heerenveen maakt de boomlange Fries niet tot één van de grootverdieners in het hoge Noorden. Volgens Salary Sport strijkt Andries Noppert een salaris van 2.900 euro op, wat neerkomt op een jaarsalaris van 150.800 euro. Capology schat het salaris van Andries Noppert iets lager in: deze statistiekensite noemt een salaris van 130.000 euro op jaarbasis. Ter vergelijking: Sydney van Hooijdonk, grootverdiener bij sc Heerenveen, verdient 482.560 euro per jaar.

View post on Instagram
 

Hoeveel verdient Andries Noppert bij Oranje?

Als kersverse international kan Andries Noppert naast zijn salaris bij sc Heerenveen ook een salaris van de KNVB bijschrijven. De hamvraag: hoeveel geld kunnen de Oranje-spelers verdienen aan het WK? Helaas wil de KNVB de exacte cijfers van dit WK niet prijsgeven. Wel valt er een vergelijking te maken met het WK van 2014 in Brazilië: toen konden de spelers van het Nederlands elftal 30.000 euro per gewonnen duel in de groepsfase bijschrijven. Als Nederland zich zou kronen tot wereldkampioen, liep de beloning op naar nog eens 270.000 euro. Naast deze bonussen krijgen de spelers van het Nederlands elftal  verder nog geld voor het meespelen in WK-gerelateerde reclamespotjes. Naar verwachting zullen de beloningen van dit jaar ongeveer gelijk zijn als in 2014. Dat is toch een lekkere extra bonus bovenop het salaris van Andries Noppert!