‘Doe maar een bakkie!’, is iets wat je vaak hoort. Vaak blijft het dan niet slechts bij één bakje koffie. ‘Och doe er maar nog een’ en later ‘nou nog eentje dan, dat kan toch geen kwaad’. Maar is dat wel zo? De Universiteit van Zuid-Australië ging op onderzoek uit naar hoeveel koppen koffie je maximaal per dag mag drinken.

Onderzoek naar hoeveel koppen koffie je per dag mag drinken

De Universiteit van Zuid-Australië deed onderzoek naar hoeveel kopjes koffie je per dag mag drinken. Aan het onderzoek namen ruim driehonderdduizend mensen deel, tussen de 37 en 73 jaar oud. Het onderzoek werd geleid door Dr. Ang Zhou en Elina Hyppönen. “Koffie is het meest gebruikte stimulerende middel ter wereld. Het drankje maakt ons wakker, geeft ons een boost en helpt ons focussen, legt legt professor Hyppönen uit. “Maar mensen vragen vaak hoeveel cafeïne je maximaal per dag in kunt nemen.”

maximale kopjes koffie per dag

Hoeveel kopjes koffie mag je per dag drinken?

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat zes koppen koffie of meer, niet meer goed voor je is. De maximale hoeveelheid koppen koffie die je per dag mag drinken is dus vijf. De conclusie was dat vanaf zes koppen koffie per dag de kans op hart en vaatziekten met 22 procent stijgen. “De meeste mensen zijn het erover eens dat ze zich zenuwachtig, geprikkeld of zelfs misselijk voelen als ze te veel koffie drinken. Daarom is het een prettige zekerheid om te weten wat je limiet is,” vertelt Hyppönen. “Voor een gezonde bloeddruk en een goede toekomst van je hart is het maximaal aantal kopjes per dag minder dan zes.”

Let er dus op dat je voortaan niet meer dan vijf koppen koffie per dag drinkt, het kan echt heel slecht voor je zijn!

maximaal aantal koppen koffie

Koffiedrinken als een koning

Wil je nou als een koning koffiedrinken? Haal dan dit brute koffiezetapparaat in huis. Met dit koffiezetapparaat zet je koffie vanuit een v12 Formule 1 motor. Dat is wel next level, niet?