“Doe maar een bakkie!” Is iets wat je vaak hoort. Vaak blijft het dan niet slechts bij één bakje koffie. “Och doe er maar nog een”, “Nou nog eentje dan, dat kan toch geen kwaad”. Maar is dat wel zo? De Universiteit van Zuid-Australië ging op onderzoek uit naar hoeveel koppen koffie je maximaal per dag mag drinken.

Onderzoek naar hoeveel koppen koffie je per dag mag drinken

De Universiteit van Zuid-Australië deed onderzoek naar hoeveel kopjes koffie je per dag mag drinken. Aan het onderzoek deden 347.000 mensen mee tussen de 37 en 73 jaar oud. Het onderzoek werd geleid door Dr. Ang Zhou en Elina Hyppönen. “Koffie is het meest gebruikte stimulerende middel ter wereld. Het drankje maakt ons wakker, geeft ons een boost en helpt ons focussen. Maar mensen vragen vaak hoeveel cafeïne je maximaal per dag in kunt nemen”, legt professor Hyppönen uit.

kopjes koffie per dag

Hoeveel kopjes koffie mag je per dag drinken?

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat 6 koppen koffie of meer niet meer goed voor je is. De maximale hoeveelheid koppen koffie die je per dag mag drinken is dus 5. De conclusie was dat vanaf 6 koppen koffie per dag, de kans op hart en vaatziekten met 22 procent stijgen. “De meeste mensen zijn het erover eens dat ze zich zenuwachtig, geprikkeld of zelfs misselijk voelen als ze te veel koffie drinken. Daarom is het een prettige zekerheid om te weten wat je limiet is. Voor een gezonde bloeddruk en een goede toekomst van je hart is het maximaal aantal kopjes per dag minder dan zes.” aldus Hyppönen.

Let er dus op dat je voortaan niet meer dan 5 koppen koffie per dag drinkt, het kan echt heel slecht voor je zijn!

Koffiedrinken als een koning

Wil je nou als een koning koffiedrinken? Haal dan dit brute koffiezetapparaat in huis. Met dit koffiezetapparaat zet je koffie vanuit een v12 Formule 1 motor. Wie wil dat nou niet?