Entertainment

Keanu Reeves best betaalde franchise-acteur ooit: multimiljonair dankzij ‘The Matrix’

keanu reeves

Acteur Keanu Reeves heeft misschien wel de meeste bekendheid verworven met films als John Wick en The Matrix. Met zulke succesvolle franchise films kan je verwachten dat hij veel verdient en dat is ook zo. Dit is hoeveel Keanu Reeves heeft verdiend met The Matrix. Tipje van de sluier: hij heeft meer verdiend dan elke franchise-acteur ooit.

Populaire franchise ‘The Matrix’

De filmster speelde de rol van cybercrimineel en computerprogrammeur Neo in alle vier de films. Weet je niet waar de films over gaat. Hier is het verhaal in een notendop. De film volgt een toekomst waarin de mensheid onbewust gevangen zit in ‘de Matrix’, een gesimuleerde realiteit die intelligente machines hebben gecreëerd om mensen af te leiden, terwijl ze hun lichaam als energiebron gebruiken. Wanneer Neo eindelijk de waarheid ontdekt, sluit hij zich aan bij een opstand tegen de machines, samen met andere mensen die zijn bevrijd uit ‘de Matrix’. The Matrix is zo goed geworden dat de franchise bestaat uit vier films die allemaal met goede kritieken werden ontvangen. Dat gaat gepaard natuurlijk met veel omzet van de films. Hierdoor verdient Keanu Reeves geen kleinigheidje.

Keanu Reeves, een grootheid in het acteerlandschap

Keanu Charles Reeves is een 59-jarige acteur uit Canada. Hij is opgegroeid in Toronto en Geboren in Libanon. Hij staat voornamelijk bekend om zijn rollen in Speed, John Wick en The Matrix. Hij speelt vaak in films waarin zijn personage de wereld moet redden. Enkele van die personages zijn: Ted Logan, Neo en John Wick. De 59-jarige acteur is niet zo van het online gebeuren en probeert weg te blijven van de media en geniet meer van stijldansen en surfen dan wat dan ook. Hij heeft in zijn leven veel tragedies meegemaakt, zoals de geboorte van zijn doodgeboren dochter ‘Ava’, de dood van zijn oude vriendin Jennifer Syme en de dood van zijn dierbare vriend en acteur River Phoenix. Ondanks alles heeft hij het voor elkaar gekregen om door te zetten en één van de meest succesvolle en best betaalde franchise acteurs in de wereld te worden.

View post on Instagram
 

Zoveel heeft Keanu Reeves verdient aan ‘The Matrix’

Volgens LadBible staat Keanu Reeves bovenaan een lijst van acteurs die 30 miljoen dollar of meer hebben ontvangen voor een rol. De actieheld zou namelijk 156 miljoen dollar hebben verdiend aan The Matrix. De 59-jarige acteur kwam boven Tom Cruise en Robert Downey Jr. voor hun rol in Mission Impossible en Avengers.