Het is heerlijk om af en toe op stap te gaan of gewoon thuis met alle remmen los aan de fles te gaan, maar hoe vaak leidt dat eigenlijk tot dronken zijn? Vandaag geven wij antwoord op de vraag hoe vaak jij gemiddeld dronken bent in je leven. En let er op, dit is gemiddeld. We weten kennen allemaal wel iemand waardoor het gemiddelde iets hoger komt te liggen, maar goed.

Hoe vaak word je dronken in je leven?

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Het gemiddeld aantal is zo’n 4000 keer… 4 duizend keer?! Ja, best wel schrikwekkend inderdaad. Dat soort moment zorgen namelijk vaak voor goede herinneringen en zelfs lessen voor later. Maar eerst gaan we even kijken naar de rekensom. Het is gebleken dat jongeren onder de 20 jaar zo’n twee keer per week gaan stappen. Vanaf je 17e tot je 20e betekent dat dus al 312 keer. Het hoogtepunt is natuurlijk de studententijd, gemiddeld drie keer per week drinken, feestjes, studentenverenigingen en allerlei bijkomende activiteiten waar ook alcohol ‘genuttigd’ wordt. Als je tot ‘slechts’ je 22e studeert is dat alweer 468 keer drinken. Bij elkaar opgeteld kom je dan op 780 keer en dan ben je nog maar 22… Al is het uiteraard niet zo dat je elke keer dat je drinkt ook dronken b ent.

dronken zijn

Nu je 22 bent moet je leven toch iets serieus aangepakt worden. Gemiddeld drink je nog zo’n anderhalve keer per week en dat tot je 30e. Toch weer 624 keer dus, plus 468 is al 1404 keer, maar waar blijft de rest? Met een gemiddelde levensverwachting tussen de 80 en 83 jaar heb je nog een behoorlijke weg te gaan. Uit onderzoek blijkt dat je vanaf je 30e tot het ‘eind’ toch nog gemiddeld één keer drinkt per week. Na wat hulp van de rekenmachine kom je dus op 2600 keer extra. Nou, plus plus is dus ongeveer 4000 keer…

En nu even realistisch

4000 keer dronken zijn klinkt bijna onmogelijk, dan doe je jezelf zo veel hersenschade aan dat je niet meer fatsoenlijk kan werken. Toch is 4000 keer in je leven alcohol drinken niet zo vreemd. Je kan namelijk gewoon genieten van een biertje zonder dat je ergens bezopen in de goot eindigt. Het is natuurlijk aan jou zelf om de aantallen in te vullen, maar zo kun je wel een leuke schatting maken. Dus geniet van het leven en drink met mate(n) en neem dit met een korreltje zout.