Entertainment

Het vermogen van Cristiano Ronaldo

vermogen van Cristiano Ronaldoa

Dat Cristiano Ronaldo één van de beste voetballers aller tijden is, daar is geen twijfel over mogelijk. Wel vragen steeds meer mensen zich af hoelang de Portugese held dit niveau kan vasthouden. De beste man is inmiddels 36 jaar, maar scoort er nog steeds op los bij Juventus. Na zo’n glansrijke carrière kan het niet anders dan dat Ronnie enorm veel geld heeft verdiend. We nemen een kijkje naar het vermogen van Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo scoort het ene na het andere doelpunt

Cristiano Ronaldo, wie kent hem niet. Hij scoort doelpunten voor zijn beroep. Zowel bij Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid en Juventus weet hij wedstrijd op wedstrijd het net te vinden. Op dit moment is hij zelfs recordhouder voor voetballer met de meest gescoorde doelpunten. Op het moment van schrijven staat de teller op 783 doelpunten. Dat is 18 goals meer dan nummer 2 Pelè en 35 meer dan aartsrivaal Lionel Messi. Maar Cristiano Ronaldo is nog lang niet klaar met voetballen, dus de teller loopt vast en zeker nog wel op. En dat is niet het enige. Ook de teller van het vermogen van Cristiano Ronaldo zal alleen nog maar oplopen.

View post on Instagram
 

Het merk ‘CR7’

In de loop der jaren is Cristiano Ronaldo meer dan een voetballer geworden, het is een echt merk. ‘CR7’ schittert heel vaak op de Mercurial voetbalschoenen van Nike en zie je in het dagelijks leven talloze keren verschijnen op straat. Het is ook niet gek dat hij een aantal jaar op rij de best verdienende atleet ter wereld was. Met een salaris van 64 miljoen dollar per jaar wordt hij meer dan goed betaald door Juventus. Daarnaast heeft hij nog een andere enorme bron van inkomsten uit sponsoren en reclamespotjes op tv en Instagram. Voor één gesponsorde post op Instagram kan de Portugese superster tot wel 1,6 miljoen dollar vragen, laat dat even tot je inwerken. Het vermogen van Cristiano Ronaldo ligt dan ook ongekend hoog.

View post on Instagram
 

Het vermogen van Cristiano Ronaldo

Volgens Forbes is Cristiano Ronaldo de eerste teamsport-atleet die meer dan 1 miljard dollar heeft verdiend tijdens de loopbaan. Daarvan heeft de voetballer natuurlijk genoeg uitgegeven. Zo viert hij vakantie op een peperduur jacht, heeft hij een enorm wagenpark in zijn garage staan én is hij in het bezit van de duurste Rolex ooit. Door zijn flamboyante levensstijl vliegt het ene na het andere ‘miljoentje’ de deur uit. Toch ligt het vermogen van Cristiano Ronaldo nog steeds op een ongekende 500 miljoen dollar. Voorlopig stijgt dat nog wel even, Cristiano Ronaldo is namelijk nog lang niet klaar. Wie weet, zien we hem na zijn voetbalcarrière wel als trainer langs de lijn.