We hebben al een aantal heerlijke elektrische motorfietsen met je gedeeld, dus het moet vast niet nieuw voor je zijn dat er een verschuiving bezig is op het asfalt! Dat het wellicht tegen al je nostalgische principes ingaat begrijpen we, maar Harley-Davidson wil in ieder geval toch een poging wagen om je visie wat bij te schaven met de lancering van de Harley-Davidson LiveWire – de allereerste elektrische motorfiets van het bedrijf die in 2014 als concept werd gepresenteerd!

More Roads to Harley-Davidson

De 210 kg zware LiveWire doet beroep op 75 pk (55 kW) en 71 Nm koppel, en maakt deel uit van de HD’s oog op de toekomst en het groeiplan “More Roads to Harley-Davidson” dat is uitgedacht.

De verwachting was dat velen het project af zouden keuren wegens de uiterst conservatieve en uitgesproken klantenbasis, maar vanaf 2019 zal de Harley-Davidson LiveWire zijn officiële debuut maken. H-D hoopt hiermee aan kop te gaan als leider in de elektrificatie van de sport.

De LiveWire zal tot 2022 worden gevolgd door extra modellen die het portfolio verbreden met lichtere, kleinere en zelfs meer toegankelijke productopties om nieuwe rijders te inspireren met nieuwe manieren om te rijden. Wij zijn in ieder geval benieuwd!