Entertainment

Lewis Hamilton verandert achternaam en maakt daarmee statement

waarde auto's hamilton

Formule 1-coureur Lewis Hamilton verandert zijn achternaam. Althans, er is een toevoeging aanstaande. Voluit draagt de F1-kampioen voortaan ook de achternaam van zijn moeder. Hamilton wilt hiermee iets terugdoen namelijk. Tegelijkertijd maakt hij hiermee een statement dat de huidige gang van zaken in Engeland anders kan.

Hamilton verandert achternaam binnenkort ter ere van zijn moeder

Volgens Hamilton heeft de verandering van zijn achternaam twee redenen: “Ik ben erg trots op mijn familienaam, die van mijn moeder eveneens: Larbalestier. En die ga ik dus aan mijn achternaam toevoegen”, meldt de coureur in Bahrein tegen de pers.

View post on Instagram
 

Daarnaast stelt de coureur dat het behouden (of meekrijgen) van achternamen meer de norm zou moeten zijn: “Ik kan niet volledig begrijpen wat de gedachte is dat een vrouw na het trouwen haar achternaam verliest. Ik wil dat mijn moeders achternaam Larbalestier in verbinding blijft staan met Hamilton”, vervolgt hij.

Ondanks dat de ouders van Hamilton op zijn tweede uit elkaar gingen, woonde de zevenvoudig wereldkampioen bij zijn moeder tot zijn twaalfde. Carmen Larbalestier, zoals haar naam voluit is, blijft een grote invloed en inspiratiebron in het leven van de coureur. Toen hij vorig jaar in zijn thuisland door de Koninklijke Familie geridderd werd, was zijn moeder ook aanwezig.

View post on Instagram
 

Hamilton gebruikt zijn grote invloed vaker om kwesties aan het licht te brengen

Lewis Hamilton staat erom bekend zijn verstrekkende media- en social media-invloed te benutten om allerlei wereld-verbeterende doelen of ideeën te steunen. Zo hielp de man met 27.1 miljoen volgers op Instagram enkele jaren terug mee met de lancering van Neat Burger – een plantaardige burgerzaak/keten. De coureur die iets terug wil doen aan de natuur is zelf inmiddels bekeert tot het veganisme en zweert het bij dit dieet.

Dat de documentaire van Lewis Hamilton nog geen naam heeft? Het zou zomaar eens met de aankomende naamsverandering kunnen maken.