We zijn bijna allemaal opgegroeid met het spelen van de GTA-games, maar wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor? Rockstar Games en Microsoft komen nu met de ideale oplossing: GTA 5 spelen op je telefoon. En ja, het is mogelijk en het is nog vermakelijk ook. Dus terwijl jij pauze hebt op je werk kan je gewoon even lekker ouderwets gamen.

GTA 5 spelen op je telefoon

Het is een droom die uit komt, mobiel gamen wordt de afgelopen jaren steeds beter en makkelijker gemaakt, dus ook GTA gaat gebruik maken van deze mogelijkheden. Hierom hebben zij het dus mogelijk gemaakt om GTA 5 te spelen op je telefoon. Het fijne is ook nog dat ze wel ‘bij de game zijn gebleven’. Het is dus niet zo dat je ineens in een ‘andere’ GTA aan het spelen bent, maar gewoon de doodnormale versie, waarbij voorlopig alles mogelijk is. Dus steel een auto, reload je wapen en richt chaos aan in Los Santos.

Hoe werkt het GTA op je telefoon?

Helaas is het nog niet zo simpel dat je even naar de appstore gaat en GTA download, maar GTA 5 spelen op je telefoon is vooralsnog niet heel lastig. Het enige wat je nodig hebt is ‘Game Pass’. Dit is een dienst van Xbox waarmee je jouw telefoon, laptop of tablet aan een Xbox account kan koppelen om via die manier games te downloaden en te spelen. Zo werkt dat dus ook voor GTA 5. Het klinkt misschien als een hoop werk, maar het is simpeler dan je denkt en je houdt er ook nog eens een mobile GTA 5 aan over.

Het meest relaxte is misschien toch wel dat je het ook zonder controller kunt gaan spelen, zo ben je dus niet gelimiteerd aan een locatie, bed, bank, wc, bureau (thuis of op werk), het maakt allemaal niet meer uit, mits je een abonnement hebt op Game Pass natuurlijk.