Als je naar je biceps kijkt, denk je dan: ‘Wow!’ of ‘Mehhh’? Indien dat laatste het geval is, dan komt dat hoogstwaarschijnlijk omdat je ze niet of nauwelijks traint. Grote biceps groeien immers niet vanzelf. Daarom moet je ze net als een huisplant aandacht en liefde geven voordat de groei inslaat. Maar hoe doe je dat thuis?

Thuis grotere biceps kweken

Voeding

Er zijn meerdere manieren waarmee je thuis wat meer vlees aan je armen kunt kweken. Waarschijnlijk denk je nu aan dure eiwitpoeders, maar die kun je prima achterwege laten. ‘Huh. Hoezo dan?’, vraag je. Nou, die eiwitpoeders gaan het verschil niet maken als het gaat om biceps groeien. Deze spiergroep vereist namelijk niet zo veel, aangezien het redelijk kleine spieren zijn die relatief snel in omvang toenemen.

‘Eén schepje eiwitpoeder bevat iets meer dan 20 gram eiwitten, wat helemaal niet veel gaat veranderen,’ zegt Martyn de Jong van Men’s Health. Toch kan het uiteraard geen kwaad, los van de noodzaak. ‘Mocht je toch wel op je eiwitten willen letten, dan is het beter om de hele dag door iets eiwitrijker te eten. Denk hierbij aan: eieren, kwark, kip, vlees of vis, maar ook aan eiwitrijke groenten en peulvruchten.’

Training

Oké, voeding is nu in check. Maar hoe zit het met trainen? Dumbbellsets zijn de meest logische keuze om mee te trainen, maar ze hebben ook nadelen. Zo zijn het prijzige investeringen, die ook behoorlijk in de weg kunnen staan als je ze niet gebruikt. En, ze zijn lastig te verkrijgen, want: corona. Een handiger, goedkoper alternatief is een set weerstandsbanden aanschaffen. Deze zijn namelijk ook erg effectief, maar staan niet in de weg en kosten bijna niets. Voordelen alom, dus

biceps

 Bestel hier een set weerstandsbanden voor €24.95 inclusief verzending. 

Mocht je ze eenmaal in huis hebben, dan is dit hoe je te werk gaat. Probeer minimaal twee keer per week je biceps en triceps te trainen. ‘Triceps, waarom dan?’ vraag je. Als je beide kanten traint, gaat het twee keer zo snel doordat je arm aan beide kanten in omvang toeneemt.

Weerstandsbanden

Hieronder vind je een voorbeeld van een mooie training met een weerstandsband.

Dumbbells

Hieronder vind je een voorbeeld van een mooie training met een dumbbells.

Bodyweight

Mocht je helemaal geen apparatuur willen kopen, dan kan dat natuurlijk ook. Deze video legt uit hoe je te werk moet gaan.

Kortom, zo heb je een aantal opties waarmee je aan de slag kunt. Verwacht echter niet dat je over een week al joekels van armen hebt. Het kan best even duren voordat er echt duidelijk verschil te zien is. Dus wees geduldig en consistent. Eenmaal tevreden met je biceps? Pak dan door met een goede sixpack met deze tips voor het trainen van je schuine buikspieren.