Je hebt twee soorten mensen; aan de ene kant zijn er mensen die ontelbare spaarpotjes hebben voor een nieuwe laptop, die dure telefoon of dat onbetaalbare sportschoolabonnement. Aan de andere kant heb je mensen die het leven nemen zoals het komt en die iets meer van het gezegde ‘go with the flow’ zijn. Tot welke groep jij dan ook behoort, wij hebben in ieder geval de drie uitgaven op een rijtje gezet waar jij wel voor móet sparen. 

Je eerste auto

Op een gegeven moment zijn die treinritjes wel een beetje verleden tijd, en moet dat rijbewijs van je een keer gebruikt worden. Hier zijn echter wel wat centen voor nodig. Nou heb je inmiddels al tig soorten online aanbieders die je van een tweedehands model kunnen voorzien (mocht je dat willen), dus het hoeft niet per se in de tienduizenden euro’s te lopen. Maar toch, een beetje sparen voor je eerste bolide kan geen kwaad. 

Je eerste huis

Dit wordt wel een enorme uitgave, ja. Van de kosten voor de notaris tot de eventuele kosten koper, je zult niet alles van de hypotheek af kunnen laten hangen. Het is dus wel degelijk van belang dat je ergens een spaarpotje hebt met een eurootje of twintigduizend, om die kosten koper te dekken en nog een klein bouwdepot te hebben. Alles voor jouw droomhuis, dat hoogstwaarschijnlijk niet meteen met de voor jou perfecte keuken en/of badkamer komt. Toch iets meer geld nodig dan verwacht? Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een lening aan te vragen. 

Je grote droom

Deze mag je even zelf invullen, jij weet immers wat deze grote droom inhoudt. Dit kan variëren van een grote wereldreis met een vriend of je vriendin, tot het verwezenlijken van die langgekoesterde wens om je eigen onderneming te starten. Voor beide dingen is echter een flink startkapitaal nodig, want ook al ga je hostels af gedurende je trip, dit gaat je wel ongeveer tweeduizend euro per maand kosten. Jup, ook in het immer goedkope Zuidoost-Azië. Sparen geblazen, dus!