Other

Waarom vrouwen gek zijn op dit specifieke lichaamsdeel van mannen

vrouwen schouders aantrekkelijk mannen

Net als vrouwen hebben mannen veel onzekerheden. Deze lijst kan oneindig zijn, maar dat is niet nodig. Waar je wel echt waarde aan mag hechten, is over de breedte van je schouders. Zelf zou je daar misschien niet zo snel aan denken, maar volgens dit onderzoek blijkt waarom een vrouw jouw aantrekkelijker vindt met grote schouders. Daarom hebben wij gewoon voor jou de vijf redenen neergezet waarom vrouwen gek zijn op grote schouders. Time to buff up guys!

Dit lichaamsdeel vinden vrouwen bijzonder aantrekkelijk

Natuurlijk, een smalle taille laat vaak zien dat je fit bent echter geven vrouwen weinig aandacht aan de heupverhouding van de man. Het wordt pas interessant als de ‘omgekeerde driehoek’ herkent wordt. De omgekeerde driehoek staat natuurlijk voor brede schouders en een V-shape rug. Beiden worden door vrouwen hoger gewaardeerd dan bijvoorbeeld je heupomvang.

Gewicht maakt geen donder uit

Dames zijn tegenwoordig steeds contenter over het hebben van een dad bod. Die paar extra kilo’s maken dus geen donder meer uit. Probeer er dan wel voor te zorgen dat deze kilo’s in je schouders zitten. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat je BMI bij lange na niet zo belangrijk is als de omvang van je schouders. Dus als je wat zwaarder bent, heb je twee keuzes: deze tips gebruiken om je dad bod kwijt te raken of pomp die schouders even flink op.

Uitstralen van dominantie

Niet alleen vrouwen zien het belang van grote schouders. Ook mannen vinden dat grote schouders een van de belangrijkste lichaamsdelen zijn. Door dit grote bovenlichaam zie je er naast groter ook een stuk sterker uit. Dit straalt dominantie uit en dat zal andere mannen ervan weerhouden om jou uit te dagen. Geen last van ‘stoere mannetjes’ die jou lastig vallen tijdens het uitgaan en jou dame zal dit als zeer aantrekkelijk ervaren.

Schouders = status

Mannen met sterke schouders worden gezien als betere leiders met een hogere status. Dit kan positieve invloed hebben op jouw carrière. Vanuit ons evolutionair perspectief kan het zijn dat mensen de neiging hebben om status te associëren met aantrekkelijkheid. Wie weet is jouw promotie dus wel dichterbij dan je denkt.

Maakt je een betere vader

Aantrekkelijkheid, kracht en status zijn de drie aspecten die grote schouders met zich meebrengen. Volgens de wetenschap staat elk aspect voor een unieke eigenschap waardoor jij als goede vader wordt gezien. De aantrekkelijkheid van de man zorgt voor een grotere kans op overleven van de kinderen, waarbij de kracht een kans op bescherming biedt. Tot slot geeft de status een kans om de kinderen te voorzien van de juiste middelen.