Wat te doen met een verlaten mijn? Je kan het gebruiken in een film over een apocalyptische toekomst, je kan er een dik technofeest geven, maar je kan het natuurlijk ook omtoveren tot de grootste indoor crossbaan. Dat is precies wat er gebeurde met een verlaten kalksteenmijn bij Louisville, Kentucky.

Grootste indoor crossbaan

Deze gigantische mijn van meer dan 29.729 vierkante meter is omgezet naar een crossbaan. Het is een verplicht bezoek voor iedereen die ook maar iets doet met (“indoor”) fietsen of motorcrossen. De baan zit vol met scherpe bochten, obstakels, sprongen en lange heuvelachtige stukken.

Ook iedereen die geen fietsfanaat is heeft een leuke dag bij bezoek aan deze locatie. Naast de crossbaan is er ook een tokkelbaan, obstakelbaan voor klimmers en plekken voor evenementen of feesten. Het is gratis toegankelijk voor publiek. Op de locatie zijn fietsen te huren voor 24 dollar.

grootste indoor crossbaan gewoonvoorhem 1 grootste indoor crossbaan gewoonvoorhem 2 grootste indoor fietsbaan gewoonvoorhem 5 grootste indoor crossbaan gewoonvoorhem 3 grootste indoor crossbaan gewoonvoorhem 4

Lees ook eens: In Delft heb je een indoorbaan om hakbijlen te werpen.