De organisatoren van festivals ‘De Bruine Fruitschaal’ en ‘Cultureel Podium EM2’ bundelen hun krachten om een tof food-festival neer te zetten. We kennen het concept van food-festivals ondertussen wel: verschillende etenstentjes die exotische, duurzame en/of gezonde etenswaren aanbieden. Een leuk idee waar nu een leuke variatie van komt: een festival met overal frituursnacks! Maak kennis met het Gronings Frituurfestival.

Gronings frituurfestival

Het fijne aan dit festival is dat je voor een prikkie naar binnen mag. En ditmaal is het een prikkie van slechts 5 eurootjes plus één euro service kosten.! Het Gronings Frituurfestival wordt gehouden in het gebouw van EM2. Dat is een grote ruimte op het oude suikerunieterrein. Hier worden ruimschoots een groot scala aan evenementen georganiseerd, de perfecte plek voor een food-festival dus. Het staat zo bomvol met tentjes dat er zelfs buiten nog stands te vinden zijn met eten. Over precies een maand – op 2 juni- zal het festival plaatsvinden, wij kunnen niet wachten.

Vetter dan ooit

De kans zit er dik in dat je nog niet eerder van het Gronings Frituurfestival gehoord hebt. Toch is dit al de 4de editie, organisator ‘De Bruine Fruitschaal’ belooft dat deze editie grootser wordt dan ooit tevoren. Je kunt niet alleen genieten van het voedsel dat aanwezig is, ook vele bands treden op. Om alvast een kleine spoiler te geven over de lekkernijen die je kunt eten: de bolognaise schijf, carbonara kroket en snertkroket zijn allemaal van de partij.