Nog nooit gehoord van grasmaaier racen? Dan ga je vast niet geloven dat Honda een grasmaaiert op de markt brengt die maar liefst over 152 pk beschikt! Het beestje heet de Mean Mower en zal proberen om een snelheid van meer dan 241 km/u te bereiken. Flink concept he? Dat te bedenken dat het bedrijf ooit een wereldrecord vestigde met een gemiddeld snelheid van 188 km/u! Grasmaaien deed ‘ie maar met 24 km/u..

Grasmaaier Mean Mower

Omdat dit record in 2015 werd weggemaaid door The Norwegian Speed Factory Team, met behulp van Corvette, was het aan Honda om met een antwoord te komen. Dit heeft erin geresulteerd dat de nieuwe uitvoering een 999cc inline viercilindermotor heeft van de CBR1000RR Fireblade SP-motorfiets, die 193 pk produceert bij 13.000 tpm – het koppel van 116 Nm komt vrij bij 11.000 tpm.

Honda zei dat de Mean Mower bijna het dubbele vermogen heeft en dat hij in minder dan drie seconden van 0 naar 100 schiet! Het is nu dus alleen nog wachten tot de Grasmaaierbond het wereldrecord op de som neemt.. Pas dan weten we hoe snel ‘ie echt is.