Other

Golfen tussen de piramides

Egypte

Egypte is wereldberoemd als reisbestemming. Maar behalve archeologische vindplaatsen, oude monumenten en prachtige zandstranden, vind je in het land van de piramiden ook golfbanen van wereldklasse. De prijs-kwaliteitverhouding is hier bijna onklopbaar en het land is ook ideaal voor een winterreis. De vlucht duurt iets minder dan vijf uur en er is een visumplicht.

Egypte – een juweel in Afrika

Egypte kan worden bereikt met een korte vlucht vanuit Nederland. De wereldberoemde piramides, de Sfinx en de zandstranden trekken elk jaar miljoenen toeristen, maar het land heeft ook een lange geschiedenis met golf. Het eerste golftoernooi van het Midden-Oosten werd hier al in 1921 gehouden, en sindsdien komen wereldberoemde golfers om deel te nemen aan de jaarlijkse toernooien. Tegenwoordig is het grootste toernooi de Red Sea Egyptian Classic, die is aangesloten bij de European Pro Golf Tour. De editie van begin 2022 werd gewonnen door Yente van Doren.

Het land telt nu talrijke golfbanen van internationaal niveau. De relatief korte reis, de uitstekende condities van de banen en de ideale golfcondities, maken het land tot een uitstekende bestemming, vooral in de winter. Voor reizen naar Egypte is een visum vereist, dat vooraf of na aankomst kan worden aangevraagd. Dit artikel geeft informatie over golfmogelijkheden in Egypte en hoe je zonder problemen toegang tot Egypte kunt regelen.

Katameya Heights

Het Katameya Heights Golf & Tennis Resort is gelegen in Caïro en is een golfbaan met 18 uitstekende holes. De woestijn die de golfbaan omringt en het fantastische uitzicht op de hoofdstad maken golfen hier tot een unieke ervaring. Dit is een groene oase, met palmbomen, vijvers en goed verzorgde greens. De 18 holes worden naar het einde toe uitdagender, waarbij de spelers rekening moeten houden met de hoogteverschillen. Er is een uitstekende spa verbonden aan de golfbaan, die de perfecte ontspanning biedt na het golfen. Wie Egypte binnenkomt via Caïro moet Katamaya Heights bezoeken.

Dreamland Golf Resort

Dreamland Golf Resort is een ander hoogtepunt in Cairo. Gelegen in de nabijheid van de piramides, biedt deze golfbaan plus resort bezoekers de mogelijkheid om golfen en sightseeing te combineren. Deze eigenaardigheid betekent niet dat de holes van mindere kwaliteit zijn, want de golfbaan zelf is ook van wereldklasse. Hier zijn verschillende internationale toernooien gehouden, waaronder driemaal het Open Kampioenschap van Egypte. Wie op zoek is naar een echte uitdaging komt hier aan zijn trekken, want de championship holes zijn niet gering. Voor de minder ervaren golfers zijn er nog 9 holes die iets minder uitdagend zijn, maar nog steeds van hoge kwaliteit.

Sokhna Golf Club

Wie zich een beetje buiten Caïro wil wagen, kan een bezoek brengen aan de Sokhna Golf Club. De golfbaan biedt een eersteklas ervaring met 27 holes die zijn ontworpen door de wereldberoemde golfbaanontwerpers John Sandford en Tim Lobb. Jaarlijks wordt hier het Red Sea Egyptian Classic toernooi gehouden, waar de beste golfers van Europa het tegen elkaar opnemen. Bezoekers kunnen zich hier volledig op hun spel concentreren, ver weg van de drukte van de stad. Wie op zoek is naar een beetje ontspanning kan tot rust komen op het strand van de nabijgelegen Rode Zee.

Jolie Ville Golf and Resort Sharm El Sheikh

Wie langer in Egypte wil blijven en andere delen van het land wil verkennen, kan terecht in het Jolie Ville Golf and Resort in Sharm-ash-Sheikh. Met het Egypte-visum mag men maximaal 30 dagen in het land verblijven, waardoor rondreizen door het land zonder problemen mogelijk is. Als dat niet genoeg is, kun je ook een multiple-entry visum online aanvragen, waarmee je binnen een half jaar tijd zo vaak je wilt naar Egypte mag reizen. Het Jolie Ville Golf and Resort is een uitstekend adres voor golf- en strandliefhebbers. De baan ligt in de onmiddellijke nabijheid van de Rode Zee, heeft een privé-strand en een 18 holes van wereldklasse. Hier kun je je dus volledig aan golf en ontspanning wijden.

Inreisvoorwaarden en visum Egypte

Een visum is verplicht voor reizen naar Egypte. Sinds een aantal jaren kan het visum eenvoudig online worden aangevraagd. Je hoeft alleen maar een onlineformulier in te vullen en een kopie van je paspoort in te dienen. De visumaanvraag kan dus vanuit het comfort van je eigen huis worden ingediend.