Wie een gewone Golf te saai vindt kan voor een Golf GTI kiezen, dan heb je al een spannend autootje hoor. Mocht dat echter niet genoeg zijn, is er voor de die-hards onder ons de Golf R. Voor degenen die die 292 pk tellende Golf R niet extreem genoeg vinden komt er nu een nieuwe versie aan: de Golf R Plus:

Golf R Plus

Volkswagen’s wilde kant

Volkswagen staat niet per se bekend als een bedrijf dat met wilde auto’s op de proppen komt. Dan denk je eerder aan merken als Audi, Lamborghini of Bugatti. Al vallen die wel onder hetzelfde moederbedrijf genaamd de Volkswagen Group. Ze hebben daar bij het grote bedrijf dus genoeg mogelijkheden om een auto snel te maken. Het is vandaag de dag dus ook zeker een bruut bedrijf.

Nog voor Volkswagen begon met het overnemen van merken als Lamborghini, deed het al aan auto’s opvoeren. De Golf kreeg in 1975 al een make over in de vorm van de GTI. Die Duitsers zijn dus echte snelheidsduivels. Die Golf GTI werd een groot succes omdat hij de aandacht trok van vele jongeren die een beetje rappe auto wilden. Nu komt Volkswagen met de Golf R plus, een auto die ook snelheid als doel heeft.

Golf R Plus

Golf R Plus is een raketje

We hebben het niet over die olijke ijsjes die bij zomers weer in veelvoud worden geconsumeerd. Nee nee, denk meer in de richting van NASA’s space shuttle. Want Volkswagen geeft ons een spoiler: de auto krijgt meer dan 400 pk. Dit is niks nieuws voor bijvoorbeeld een Ferrari of een Ford Mustang. Maar we hebben het in dit geval over een opgevoerde auto die een stuk kleiner (en waarschijnlijk lichter) is dan die andere twee. Naar verwachting gaat deze golf dan ook onder de 4 seconden duiken in de sprint naar de 100 km/u. Jammer genoeg is dat voor nu het enige dat bekend is over het nieuwe kleine scheurmonster genaamd de Golf R plus.