Health

Geen excuus meer: goedkope en tips & tricks voor een droomfitnessruimte in huis

Hoeveel rust tussen sets is optimaal?

Fitness is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer mensen willen fit en gezond blijven, en dat betekent dat de sportscholen vaak drukbezocht zijn. Maar wat als je geen zin hebt om de deur uit te gaan? Of als je gewoonweg geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan? Dan is een home gym dé oplossing voor jou! Het creëren van een fitnessruimte in huis kan echter prijzig zijn. Gelukkig hebben wij dé geheime formule ontdekt om jouw perfecte home gym samen te stellen zonder je bankrekening leeg te plunderen.

Halterschijven en halterstang zijn de basis van elke home gym

Laten we beginnen met de essentiële items voor het opzetten van een home gym halterschijven en een halterstang. Deze twee vormen de basis van vrijwel elke krachttrainingssessie. Gelukkig hoef je hier niet diep voor in de buidel te tasten. Er zijn talloze winkels waar je betaalbare halterschijven kunt vinden, zoals online retailers of zelfs tweedehands marktplaatsen. Een set halterschijven kun je al scoren voor minder dan € 100, afhankelijk van het gewicht dat je nodig hebt.

Daarnaast is een halterstang onmisbaar in elke home gym. Deze kun je vaak los aanschaffen of als onderdeel van een set met halterschijven. Een degelijke halterstang hoeft niet duur te zijn en kan al verkregen worden voor minder dan € 50. Zorg er wel voor dat je een halterstang kiest die geschikt is voor het gewicht dat je wilt tillen.

Een complete set dumbbells zonder de hoofdprijs te betalen

Dumbbells zijn een must-have voor elke home gym. Met deze veelzijdige gewichten kun je talloze oefeningen uitvoeren om verschillende spiergroepen te trainen. Het goede nieuws is dat je geen fortuin hoeft uit te geven aan een complete set dumbbells. Er zijn winkels zoals Action waar je betaalbare sets kunt vinden die perfect geschikt zijn voor thuisgebruik. Heb je behoefte aan zwaardere gewichten? Dan kun je altijd extra halterschijven aanschaffen om aan de dumbbells toe te voegen.

Een cable pulley is misschien wel het ultieme apparaat om toe te voegen aan jouw home gym. Met dit veelzijdige fitnessapparaat kun je talloze oefeningen doen, van triceps workouts tot weighted crunches. Door de constante belasting van de spieren over het hele bewegingsbereik, worden je spieren nog meer geprikkeld dan bij reguliere oefeningen. Een cable pulley mag dus zeker niet ontbreken in jouw home gym!

Fitnessbank en haltersteun onmisbaar voor krachttraining thuis

Wil je graag basiskrachtoefeningen doen, zelfs in een kleine ruimte? Dan kan een fitnessbank niet ontbreken. Een fitnessbank biedt ondersteuning voor diverse oefeningen zoals bankdrukken en dumbbell presses. Gelukkig hoef je geen zware bank te kopen die veel ruimte in beslag neemt. Er zijn compacte en betaalbare fitnessbankjes op de markt die perfect geschikt zijn voor thuisgebruik.

Daarnaast is een haltersteun essentieel als je serieus aan de slag wilt met squats en bench presses. Een goede haltersteun is stabiel, verstelbaar in hoogte en kan voldoende gewicht dragen. Ook hier hoef je geen fortuin aan uit te geven, er zijn betaalbare opties beschikbaar die perfect passen bij jouw home gym.

Een home gym hoeft geen fortuin te kosten. Met de juiste items kun jij met een beperkt budget jouw droomfitnessruimte creëren. Halterschijven, een halterstang, dumbbells, een cable pulley, een fitnessbank en een haltersteun vormen samen de basis van jouw home gym. Door slim te shoppen en gebruik te maken van betaalbare opties kun je voor nog geen € 360 al klaar zijn! Dus waar wacht je nog op? Maak van jouw huis de ideale sportschool en werk aan dat droomlichaam zonder de deur uit te hoeven gaan!

Bron: Men’s Health