Het is ons natuurlijk niet over het hoofd gegaan dat de enige echte King of Kickboxing niet aanwezig was bij het achtmanstoernooi Glory 62. Het voelde een beetje als een kerstboom zonder piek. Dat was ook zeker af te zien aan de hoeveelheid lege stoelen. Jamal Ben Saddik kwam als winnaar uit de bocht en wist een opmerkelijke reactie te geven.

Achtmanstoernooi Glory 62

Het is natuurlijk niet heel gek dat de kampioen der kampioenen Rico Verhoeven niet mee deed aan dit toernooi. Dat doen kampioenen tevens nooit in dit soort toernooien. De kans is aanwezig dat Rico zou verliezen van een mindere tegenstander, doordat hij zwaardere tegenstanders in zijn voorrondes tegenkomt. Het werd in Ahoy, dus een gevecht tussen deΒ best of the rest. Jamal Ben Saddik gaf bij voorbaat al aan, dat de winnaar van dit toernooi gezien moest worden als de beste zwaargewicht van het moment.

Check hieronder korte highlights van Glory 62:

Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik liet zich niet kennen tijdens het toernooi en kwam hier als gedoodverfde winnaar uit de bocht. De Belgische Marokkaan brak zijn rechterhand in de halve finale tegen Guto Inocente, waardoor hij genoodzaakt was van voorvoet te wisselen in de eindstrijd. Desalniettemin liet deze baas zich niet kennen en wist hij met één hand zich alsnog tot eindwinnaar te kronen. Na zijn eindzege greep Saddik direct zijn kans om The King of Kickboxing uit te dagen:

Ik ben klaar voor een rematch. Hopelijk accepteert hij die

Een jaar geleden werd Saddik in Ahoy compleet de touwen in geslagen door Verhoeven. Samen met zijn trainer zijn ze er heilig van overtuigd dat hij Rico nu wel aankan. “Ik heb meer ervaring en ben sterker. Ik zou de Ben Saddik van vorig jaar ook afmaken” aldus Jamal Ben Saddik.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dear Fans: It was a season that reminded us just how unpredictable and physically demanding this game can be. This Tournament is one we will remember for a long time. It took us on a journey that no one could have predicted. After breaking my hand in the second fight of the night i had to go through adversity again. Many are touched by adversity, they fall down and they never get back up, whereas some go through adversity and discover their true self. A place where I have been before… and overcoming was my only option πŸ™πŸΏπŸ™πŸΏπŸ™πŸΏ and so I did… Thank you, fans, for the incredible way you supported me this year. I felt it every day. You are the best fans an athlete could have, and on behalf of my team, we pledge to do everything we can to pursue a Heavyweight Championship Belt and to ensure you can always be proud to call Jamal Ben Saddik your Brother.πŸ‡²πŸ‡¦πŸ‡²πŸ‡¦πŸ‡²πŸ‡¦#one

Een bericht gedeeld door Jamal Ben Saddik (@jamalbensaddik) op

Rematch

Momenteel heeft de kickbokser Jamal Ben Saddik, maar twee dingen voor ogen. Een rematch en de titel van beste zwaargewicht van het moment. Of Rico Verhoeven ook ingaat op deze uitdaging is nog afwachten geblazen, maar als het aan Nick Hemmers – trainer Ben Saddik – ligt zou Ben ook hier de gedoodverfde winnaar worden. Zijn pupil lijd niet meer aan schildklierkanker, hij is hierdoor niet meer ziek en is mentaal ook sterker. Wij van Gewoonvoorhem zien een rematch sowieso wel zitten, want wat blijft het toch altijd heerlijk om deze kickboksers aan het werk te zien.

Check hieronder de highlights van deze heerlijke kickbokswedstrijd: