Cars & Bikes

Gloednieuwe Maserati MCXtrema (€ 1 miljoen) voor het eerst buiten gespot

Maserati MCXtrema

Dat de Maserati MCXtrema een revolutionaire supercar zou worden, was wel al bekend. Maar toch houden we met de net wat te gelikte productfoto's toch een slag om de arm. Dat hoeft nu niet meer: Maserati heeft de eerste beelden van deze bijzondere wagen vrijgegeven, terwijl hij een rondje rijdt over het circuit in het Italiaanse Parma.

Eerste beelden van de Maserati MCXtrema

De MCXtrema wordt door autokenners gezien als een soort veredelde versie van de al bestaande MC20. De MCXtrema is echter net wat exclusiever dan dat. De wagen heeft een wereldwijde oplage van 62 stuks en heeft een prijskaartje van € 1 miljoen. Alle wagens zijn overigens al vergeven. De klanten hebben tijdens de gehele bouw mee mogen kijken met het productieproces en aanpassingen mogen maken.

Nog voor de klanten hun exclusieve exemplaar in bezit krijgen, ondervond Maserati de wagen aan een uitgebreide test Autodromo Varano de’ Melegari in het Italiaanse Parma. Die testeer was toebedeeld aan testcoureur Andrea Bertolini, die de bolide met een indrukwekkende 730 pk eens flink aan de tand voelde. Daarmee is de MCXtrema zeker 100 pk sterker dan zijn kleine broertje, de MC20. Die paardenkrachten worden overigens geproduceerd door een atmosferische 3.0 liter twin-turbo V6-motor.

View post on Instagram
 

De MCXtrema wordt nog verder gepersonaliseerd

Naast dat elke klant dus zijn of haar behoeftes aan de wagen door heeft mogen voeren, zal elke MCXtrema sowieso uniek zijn. Voor dat gegeven is het merk MCXlusiva in het leven geroepen. Dat is een personalisatieprogramma waarbij klanten nog verder de vrije hand krijgen in het samenstellen van hun bolide. Dat gebeurt wel aan de hand van enkele van tevoren gestelde protocollen.

Zo kunnen klanten kiezen uit een pakket met drie verschillende soorten smaken: Tech Beast, Corse en Speed Beast. Voor de wielen is er nog de keuze uit twee opties:  matzwart en Grigio Corsa Bright. Voor de stoelen zijn ook nog eens drie versies mogelijk: Blue, Black of Ice. Keuze te over, dus. Om de persoonlijke ervaring helemaal af te toppen, krijgt elk model een ‘1 of 62’ badge in het interieur, inclusief naam van de koper. De koper kan overigens ook iets anders laten graveren.